Antena Căutare

Revoltati de acuzatiile lui Basescu, judecatorii cer interventia ”ferma” a CSM

Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania (UNJR) acuza culpabilizarea globala a Justitiei, de catre presedintele Traian Basescu, pentru intarzierea aderarii tarii noastre la spatiul Schengen.

Printr-un comunicat de presa, UNJR cere CSM "o pozitie ferma fata de acuzatiile grave" ale presedintelui, care "decredibilizeaza actul de justitie efectuat zi de zi in instantele de judecata, creand o presiune inadmisibila asupra acestora", prin "declaratii publice de o vehementa de neegalat".

Vineri, presedintele Traian Basescu a afirmat: "Niciodata justitia vreunui stat al Uniunii Europene nu a facut atata rau tarii pentru care lucreaza cat a facut justitia romana".

Reproducem, in continuare, in integralitate, comunicatul UNJR:

"Uniunea Nationala a Judecatorilor din Romania dezaproba afirmatiile recente ale Presedintelui Romaniei potrivit carora "niciodata justitia vreunui stat al Uniunii Europene nu a facut atata rau tarii pentru care lucreaza cat a facut justitia romana", considerand ca prin aceste afirmatii Presedintele Romaniei arunca un blam colectiv nejustificat si extrem de grav asupra judecatorilor acestei tari.

Analizand contextul in care s-au facut aceste afirmatii, UNJR observa faptul ca presedintele tarii tinde sa confunde institutii si probleme punctuale ale sistemului cu sistemul in sine, desfiintand astfel prin declaratii publice de o vehementa de neegalat, credibilitatea actului de justitie efectuat zi de zi in instantele de judecata din Romania si creand o presiune inadmisibila asupra acestora...

Tot articolul, in Jurnalul National

VIDEO! Marian Vanghelie a venit elicopterul la nunta deputatului Adrian Mocanu... Mircea Geoana a revenit in PSD. Suspendarea sa a expirat luni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x