Antena Căutare

Roberta Anastase: "E firesc sa existe numai vot electronic la Camera Deputatilor"

Roberta Anastase, presedintele Camerei Deputatilor, a declarat, la finalul sedintei Biroului Permanent, ca sustine ideea infiintarii unui cod de conduita care sa reglementeze raporturile dintre putere si opozitie la Camera Deputatilor. In plus, Anastase a spus ca sustine ideea ca votul parlamentarilor sa fie exprimat numai electronic si nu prin ridicarea mainii

Roberta Anastase a spus ca toti liderii grupurilor parlamentare au avut deschidere pentru deblocarea situatiei de la Camera Deputatilor.

"Am discutat substantial despre nevoia de corijare a regulamentului, de un aer european pe care sa il introducem in regulile noastre. Impreuna cu liderii de grup vom mai avea in cursul zilei de astazi o intalnire pentru a stabili niste pasi concreti si infiintarea unei comisii de regulament si a unui cod de conduita la nivelul Camerei Deputatilor. Trebuie sa discutam pornind de la chestiunile care sunt contradictorii in interiorul regulamentului, dar si de la nevoia de afirmare a parlamentarilor alesi uninominal. Toate aceste lucruri trebuie sa cada in sarcina unei comisii destinate construirii unui nou regulament si a codului de conduita", a spus Roberta Anastase.

Intrebata daca sustine propunerea opozitiei de eliminare a votului prin ridicarea mainii, Anastase a raspuns ca este absolut de acord. "Cred ca este foresc ca sa eliminam orice fel de suspiciune asupra unui vot. E firesc sa existe numai vot electronic si sa urmam procedurile de verificare a acestui vot pentru a nu mai exista probleme. Am avut deja cateva discutii asupra pasilor pe care trebuie sa ii facem inainte de orice vot final", a declarat Anastase.

Codul de conduita ar trebui sa contina, potrivit Robertei Anastase, reguli care sa prevada felul in care deputatii se adreseaza unii altora, dar si modalitati de deblocare a situatiilor de blocaj. "E important dialogul. Suntem o institutie politica si cel mai important este dialogul, chiar daca ne desparte viziunile si doctrinele. De fiecare data este important sa folosim acea institutie, vitala la Parlamentul European, aceea a compromisului", a punctat presedinta Camerei.

La intrebarea daca opozitia i-a mai cerut demisia, Anastase a raspuns ca nu s-a discutat de persoane. "Nu la persoane de reduc problemele, ci la functionarea noastra", a spus ea.

Sursa: jurnalul.ro

Senatorii si-au adoptat bugetul pe 2011, mai mare cu 30% decat cel din 2010... Opozitia nu participa la consultarile de la Cotroceni...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x