Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Poftiti pe la noi: Poftiti la circ

Roberta Anastase: "Opozitia cere negocierea interesului national"

Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a declarat, astazi, ca prin solicitarea de demitere a sa din functie Opozitia cere de fapt o negociere a interesului national si a aratat ca nu persoana sa este importanta, aceasta fiind doar un pretext

Intrebata in legatura cu faptul ca opozitia solicita in continuare demisia sa din functia de presedinte al Camerei, Roberta Anastase a precizat: "Opozitia de fapt si de drept cere o negociere a interesului national". "Nu persoana Roberta Anastase este importanta, e doar un pretext si nimic mai mult decat atat", a adaugat Anastase, potrivit Mediafax.

Ea a spus ca moratoriul cerut de seful statului nu presupune ca opozitia sa puna conditii. "Moratoriile nu presupun sa pui conditii. Moratoriile, daca ai o minima informatie, stii ca se fac pentru o perioada de timp, este o inghetare a unor conflicte si reluarea lor dupa ce obiectivele nationale sunt indeplinite", a spus Roberta Anastase.

Anastase a precizat ca se intreaba cand este corect, de exemplu, Crin Antonescu: in momentul in care il numeste pe Mihai Voicu inlocuitorul de drept al lui ca presedinte al PNL sau cand acuza fraudarea pensiilor.

"Fraudarea pensiilor asa cum considera dumnealui (Crin Antonescu - n.r.) daca a fost facuta a fost facuta de un singur om, de Mihai Voicu, secretarul responsabil de numararea voturilor puterii. E un dublu limbaj care de fapt ascunde un demers politicianist in defavoarea interesului tarii. Nu presedintele Camerei Deputatilor numara voturile si asta o stie orice parlamentar chiar daca are o prezenta de 1%", a explicat presedintele Camerei Deputatilor.

Intrebata daca Sulfina Barbu ar putea-o inlocui la sefia Camerei Deputatilor, Anastase a precizat ca sulfina Barbu a spus foarte clar ca nu s-a pus aceasta problema in niciun moment.

"Cred ca a fost destul de clara si colega mea Sulfina Barbu, eu ce sa mai comentez? Sulfina a spus foarte clar ca nu s-a pus aceasta problema in niciun moment", a mai afirmat aceasta.

Anastase a adaugat ca este convinsa ca exista o sansa de deblocare a situatiei din Camera Deputatilor, avand in vedere ca saptamana trecuta toti liderii grupurilor parlamentare au fost de acord sa semneze un protocol care viza buna functionare a Camerei.

Recomandari