Antena Căutare

Roberta Anastase si Gyorgy Frunda, santajati de mai multi jurnalisti

Senatorul UDMR Gyorgy Frunda si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, a reclamat, in cadrul unei discutii despre un proiect de Lege a presei, ca a fost santajata in repetate randuri de mai multi jurnalisti.

Anastase a relatat ca in campania prezidentiala i s-a cerut din partea unei televiziuni din Prahova 50.000 de euro pentru ca aceasta sa nu atace PDL-ul.

"Dragos Patrar, celebru de acum, a aparut la televizor si a spus: PDL, inainte de a incepe campania electorala, ca sa nu-i atac in campanie, trebuie sa-mi dea 50.000 de euro", a precizat Anastase ziaristilor, aratand ca este vorba de postul de televiziune Prahova TV.

Presedintele Camerei Deputatilor a explicat ca desi s-a gandit sa-l actioneze pe cale penala pe Patrar, potrivit prevederilor in vigoare, nu poate sa reactioneze.

Aceasta a adaugat ca nu a avut nicio posibilitate sa reactioneze nici in cazul site-ului Cotidianul.ro, care a scris despre ea ca are datorii la stat, dar si despre implicarea familiei sale in afaceri cu petrol.

In acelasi timp, senatorul UDMR Gyory Frunda a precizat, la randul sau, ca in presa sunt oameni care isi castiga painea din calomniere, adaugand ca un director de ziar i-a spus ca are fotografii cu el alaturi de o tanara domnisoara.

"I-am spus ca era vorba de fiica mea. Trebuia sa-l las sa o publice si, apoi, sa-l fi dat in judecata"

ONG-urilor din domeniu au propus o lege a presei care prevede ca, in Romania, presa este libera si orice forma de cenzura este interzisa.

"Constituie cenzura orice forma de interzicere sau impiedicare, inclusiv pe cale judecatoresca, de publicare a unui material jurnalistic, in intregime sau in parte, intr-o singura aparitie sau in serial", se precizeaza in proiectul propus, adaugandu-se ca "libertatea presei nu poate fi restransa pentru protejarea unui alt drept, interes sau valoare sociala decat daca restrangerea este prevazuta de lege, este proportionala cu scopul urmarit si este necesara intr-o societate democratica".

Sursa: Antena3

Vasile Blaga, despre Macovei: "Atat o duce capul"... Costurile pentru amplasarea scutului antiracheta, suportate de SUA...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x