Antena Căutare

Romania a ramas in urma Bulgariei

Cel mai recent raport de monitorizare al Comisiei Europene critica dur Romania si lauda Bulgaria pentru ritmul reformelor din justitie si pentru lupta impotriva coruptie.



Situatiile in Bulgaria si in Romania sunt foarte diferite anul acesta, insa invit ambele guverne sa urmeze recomandarile noastre in beneficiul cetatenilor lor

Expertii CE considera ca Romania nu a demonstrat un angajament politic suficient de a directiona si sprijini procesul de reforma si ca factorii de decizie din sistemul judiciar au manifestat o anumita reticenta de a coopera si de a isi asuma responsabilitati.

Fata de ultimul raport al Comisiei, Romania a realizat "progrese limitate" in imbunatatirea eficientei procesului judiciar si in consecventa jurisprudentei. Comisia considera ca acest aspect ramane "o deficienta fundamentala a sistemului judiciar din Romania" si amendeaza lipsa de reactie a autoritatilor romane, apreciind ca "pentru majoritatea recomandarilor in acest domeniu, formulate de Comisie in iulie 2009, s-au luat numai masuri partiale".

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Hepta

Vasile Blaga: Udrea are sanse la Primaria Bucurestiului... Intrarea Romaniei in spatiul Schengen ar putea fi amanata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x