Antena Căutare

Romania, amenintata de Comisia Europeana cu suspendarea banilor de la UE

Comisia Europeana va declansa procedura de presuspendare a fondurilor pentru alte doua Programe Operationale Sectoriale (POS) - Transport si Competitivitate - urmand ca o instiintare oficiala a Bucurestiului in acest sens sa fie facuta de comisarul pentru dezvoltare regionala, Johannes Hahn, in perioada urmatoare, scrie Mediafax.

Deficientele constante in urma auditului si in special fraudele constituie motivele pentru care Comisia Europeana a declansat procedura de presuspendare.

Autoritatile de la Bucuresti au fost instiintate ca platile pentru cele doua programe au fost intrerupte, iar timp de doua luni sunt obligate sa puna in aplicare recomandarile Comisiei Europene in privinta remedierii deficientelor. In cazul in care acest lucru nu se intampla, fondurile sunt suspendate.

Declansarea procedurii de presuspendare vine cu doar o luna inainte de Consiliul European in care se va discuta despre bugetul UE pentru perioada 2014-2020 si pune Romania intr-o situatie dificila in conditiile in care marii contributori cer ca banii europeni sa fie alocati in functie de eficienta cu care acestia sunt cheltuiti de statele membre.

Afla care sunt candidatii PNL pentru viitorul parlament!... Calin Popescu Tariceanu opteaza pentru reintroducerea monarhiei constitutionale...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x