România, amenințată de un conflict militar? Ministrul Apărării cere întăriri în zona Mării Negre

 

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat, sâmbătă, că situaţia de securitate din zona Mării Negre obligă România să consolideze flancul estic al NATO, să facă achiziţiile potrivite pentru Armată.Totodată, Ţuţuianu a catalogat ca fiind ”absolut nepotrivită” atitudinea vicepremierului rus Dmitri Rogozin după ce aeronavei în care se afla acesta nu i s-a permis să survoleze spaaţiul aerian românesc.

Întrebat cum comentează situaţia creată după ce aeronava în care se afla Rogozin nu a putut intra în spaţiul aerian românesc, ministrul Apărării a răspuns: ”Pe subiectul acesta s-a pronunţat Ministerul de Externe. E bine să discutaţi asta cu cei care sunt cei mai potriviţi să dea un răspuns.

Situaţia de securitate din zona Mării Negre ne obligă să consolidăm flancul estic al Alianţei, să facem achiziţiile potrivite pentru înzestrarea armatei române”.

 

Ţuţuianu a spus că a văzut şi declaraţiile ambasdorului rus la Bucureşti, care ”încearcă o justificare a unor tipuri de acţiuni pe care le promovează în zonă”. ”Sigur că de aici putem trage foarte multe concluzii”, a adăugat ministrul.

 

Chestionat dacă, în contextul desfăşurării celui mai mare exerciţiu militar NATO şi după ameninţarea vicepremierului rus, românii ar trebui să se teamă, ministrul Apărării a replicat: ”Eu cred că trebuie să ne vedem de treburile noastre, să ne asigurăm dezvoltarea economică şi în acelaşi timp să facem ce este necesar pentru a avea mai multă securitate şi a putea şi descuraja anumite acţiuni ostile. Şi când am discutat despre rachete, am spus că ele reprezintă şi un element care consolidează securitatea naţională, dar şi un element de descurajare a unor posibile acţiuni”.

 

Despre atitudinea vicepremierului rus, Ţuţuianu a spus că este ”absolut nepotrivită”.

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe