Antena Căutare

Romania, facuta de ris la Strasbourg: Stolojan l-a aparat pe “dictatorul” Viktor Orban

Theodor Stolojan a salutat intr-o sedinta a Parlamentului European actiunile extremiste ale liderului de la Budapesta.

"Suntem nebuni ca am primit Ungaria in UE" a declarat, furios, la Strasbourg, europarlamentarul Cohn Bendit, care l-a acuzat pe Orban ca urmeaza traseul dictatorilor Castro ori Chavez.

Orban este criticat de nenumarati lideri europeni pentru adoptarea unor legi considerate de Comisia Europeana si de Parlamentul European contrare valorilor si tratatelor europene, incalcari ale democratiei, drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor Ungariei.

De asemenea, s-a cerut o ancheta europeana care sa stabileasca felul in care in Ungaria sunt incalcate valorile democratice europene.

"Sunt convins ca guvernul Orbán a actionat in buna credinta in exercitarea guvernarii si in respect fata de valorile europene. [...] Guvernul Orbán a trebuit sa ia masuri economice, masuri economice grele, pe care poporul ungar a trebuit sa le suporte, ca sa corecteze dezechilibrele economice majore lasate de guvernarea precedenta. Cred ca unele din aceste masuri economice ar fi fost bine sa fie luate si de alte tari, si as da ca exemplu impozitul suplimentar temporar asupra bancilor, care a fost foarte mult criticat in presa de specialitate si in alte publicatii si comentarii, dar este o masura dreapta in raport cu comportamentul iresponsabil pe care bancile l-au avut nu numai in Ungaria, dar si in alte tari, in ce priveste creditarea populatiei, si multe din greutatile pe care aceste economii le au in prezent se datoreaza acestui comportament irational. Doresc mult succes guvernului Orbán", a declarat Stolojan, in fata colegilor stupefiati din PE. (Bogdan Tiberiu Iacob)

Foto: Intact Images

Emil Boc si Anca Boagiu "pe teren" : Au vizitat santierul autostrazii Bucuresti – Ploiesti... Vasilescu: Cat de serios era imbracata Udrea, cu parul prins, nefardata! Ca pentru stare de urgenta...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x