Antena Căutare

Romania sparta in 8. Vezi cine ar iesi ”voievod” la urmatoarele alegeri!

Noua organizare administrativa nu poate fi facuta fara sa fie organizat un referendum national sau fara sa se modifice legea referendumului.

Pana la alegerile locale din iunie 2012 structura administrativ-teritoriala a Romaniei trebuie reimpartita in 8 megajudete, care ar urma sa se suprapuna actualelor 8 regiuni de dezvoltare economica, singura deosebire urmand sa fie "capitalele" acestor noi structuri, si anume: Cluj, Brasov, Timisoara, Craiova, Constanta, Iasi, Ploiesti si Bucuresti.

Aceasta este dorinta presedintelui Basescu si propunerea adoptata si prezentata rapid de PDL, propunere care a starnit un val de critici atat din partea partenerilor de guvernare ai PDL, UDMR in principal dar si UNPR, cat si din partea opozitiei.

Teoretic, desi nu exista inca un proiect de lege care sa contina toate aceste modificari, ideile principale ale reorganizarii administrativ-teritoriale au fost prezentate mai intai de seful statului la sedinta de Guvern de miercuri pe care a prezidat-o si, la cateva zile, de premierul Boc.

Astfel, potrivit explicatiilor date de Boc, propunerea PDL de reorganizare administrativ-teritoriala a tarii nu vizeaza aparitia unei noi structuri administrative, ci porneste de la comasarea actualelor judete in 8 structuri, pentru ca modificarea Constitutiei sa nu fie necesara, iar noile judete sa functioneze pe baza actualului cadru constitutional si cu modificarea doar a legislatiei administratiei publice locale si a serviciilor publice deconcentrate.

Tot articolul, in Jurnalul National

Bucurestiul, cu deschidere la Dunare: Localitati din Dambovita si Giurgiu, in zona metropolitana... Emil Boc: "Reorganizarea administrativ-teritoriala nu are un substrat politic, ci este indreptata catre cetateni&qu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x