Antena Căutare

S-a parafat Uniunea Social-Liberala! Va fi condusa de Ponta si Antonescu

Opozitia s-a unit! Uniunea Social-Liberala (USL) a luat nastere, dupa ce sefii PNL, PC si PSD au semnat acordul de constituire.

UPDATE 14:45.


UPDATE 14:30.


UPDATE 13:20.


UPDATE 12:30. Presedintele PC, Daniel Constantin, a propus, sambata, conducerii partidului, incheierea aliantei cu PNL si PSD, "pas necesar pentru Romania", mentionand ca va retrage partidul din alianta daca se incalca anumite principii si ca cei care nu cred in constructie trebuie sa treaca de interesul personal.

UPDATE 11:55. Sedinta Consiliului National al PC in care se va decide asupra validarii aliantei cu PSD a inceput, sambata, la Parlament.

Zi mare pe scena politica! Astazi se parafeaza marea alianta a opozitiei, Uniunea Social Liberala. PSD semneaza protocolul de colaborare cu Alianta de Centru Dreapta, dupa ce documentul va fi aprobat in cadru oficial de forurile de conducere ale PSD, PNL si PC. Prima sedinta o au liberalii.

Delegatia Permanenta a PNL s-a reunit, sambata, la Palatul Parlamentului, pentru a valida, prin vot, constituirea aliantei dintre ACD PNL-PC si PSD.

Delegatia Permanenta (DP) este forul de conducere al PNL - format din Biroul Politic Central (BPC) si presedintii organizatiilor judetene - care, potrivit Statutului partidului, se pronunta asupra aliantelor politice.

Dupa ce Delegatia Permanenta a PNL se va pronunta asupra aliantei cu PSD va avea loc, la ora 13.15, Consiliul National de Conducere al ACD PNL-PC.

La ora 14.30 este programata ceremonia de semnare a protocolului de constituire si functionare a noii aliante dintre ACD PNL-PC si PSD, in sala I.C. Bratianu.

Crin Antonescu: "Este regretabila aparitia in presa a textului referitor la protocolul de constituire a aliantei cu PSD"

Potrivit Mediafax, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, sambata, inaintea sedintei DP, ca nu poate controla circulatia protocolului de constituire a aliantei cu PSD, intrucat acesta a fost distribuit la circa 200 de liberali.

Totusi, liderul PNL a admis ca este regretabila aparitia textului inaintea semnarii propriu-zise.

Solicitat sa comenteze declaratia presedintelui PSD, Victor Ponta, care s-a aratat nemultumit de faptul ca liberalii au dat publicitatii textul prototolului inca de vineri, desi se decisese ca acesta sa fie facut public abia sambata, dupa semnare, Antonescu a spus: "Da, el avea intr-adevar motive de nemultumire".

"Pe de alta parte nu pot sa controlez circulatia unui text. Noi am distribuit textul tuturor membrilor Delegatiei Permanente, cum era normal - sunt 200 si ceva. E regretabil, dar pana la urma e un document public, asa incat chiar n-are mare importanta", a spus Antonescu.

Intrebat daca alianta a pornit, asadar, cu stangul, Antonescu a negat: "Nu. Asta este poate dorinta dumneavostra, dar nu. am pornit cu ambele picioare".

Presedintele PSD, Victor Ponta, si-a exprimat, vineri seara, la inceputul sedintei Comitetului Executiv National (CExN), nemultumirea fata de faptul ca liderii PNL cu care negociase, joi seara, forma finala a protocolului dintre cele doua parti, l-ar fi dat publicitatii inainte de semnare.

Ponta le-a spus membrilor CExN ca au in mape textul protocolului negociat cu PNL si PC si care urmeaza sa fie semnat sambata, impreuna cu liderul PNL, Crin Antonescu.

sursa: Antena3.ro

foto: Intact Images

Videanu: "Boc trebuie sa aleaga intre functia de premier si cea de presedinte PDL"... Peste 60% dintre romani ar vota suspendarea lui Basescu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x