Antena Căutare

Salarii nesimtite la Ministerul Agriculturii

Salarii mai mari decat ale ministrului si spor de conditii "vatamatoare". Salarii de-a dreptul nesimtite, ar spune, probabil, premierul Emil Boc. Se intampla in Ministerul Agriculturii, unde seful Directiei de Pescuit are aproape 9.000 de lei, in vreme ce ministrul incaseaza cu vreo 1.400 de lei mai putin. Si asta intr-o perioada in care profesorii si functionarii ies in strada, pentru ca primesc bani mai putini, uneori chiar cu 40%.

Toate sporurile acordate angajatilor de la Ministerul Agriculturii, anul trecut, au fost incluse in salariul de baza. In luna februarie, nimeni nu a pierdut nimic, o data cu aplicarea Legii salarizarii unice. Cu toate ca premierul cerea ca nimeni sa nu aiba salariul mai mare decit al ministrului, exista directori sau adjuncti care la sfarsit de luna pleaca acasa cu bani mai multi.

Spre exemplu, adjunctul Directiei de Pescuit este remunerat lunar cu aproape 9.000 de lei. La fel si directorul Directiei de Buget si Fonduri europene, in vreme ce ministrul Mihai Dumitru primeste lunar 7,700 de lei, iar fiecare dintre cei trei secretarii de stat cate 6.700 lei.

SALARII MAI MARI DECAT ALE MINISTRULUI
Director adjunct Directia pentru Pescuit - 8,978 lei/luna
Director Directia Buget Fonduri UE - 8.978 lei/luna >
Ministrul Agriculturii - 7,643 lei/luna
Secretar de stat - 6,691 lei/luna

Salarii mari si la directiile care se ocupa cu fondurile europene, unde directorii castiga, in medie, peste 7.000 de lei pe luna.

- Director Directia Dezvoltare Rurala - 7,482 lei/luna
- Director Directia Generala de Afaceri Europene - 7,268 lei/luna
- Director Afaceri Europene si Programe Finantare UE - 7,025 lei/ luna
- Director Agentia de Plati - 6,965 lei/luna

La Ministerul Agriculturii pare ca se pune mare pret pe recrutarea de personal si formarea profesionala. Aceasta judecand dupa salariile celor doi directori de la Resurse Umane si Formare Profesionala, care concureaza leafa ministrului si le depasesc pe cele ale secretarilor de stat. Primul castiga 7,500 de lei pe luna, iar cel de-al doilea putin peste 7.000 de lei.

- Director Directia Management Resurse Umane 7,482 lei/luna
- Director Directia Asistenta Tehnica si Formare Profesionala 7.183 lei/luna
- Asistent al Ministrului, grd. 3 - 6,943 lei/ luna

Demn de invidiat este si asistentul ministrului care castiga chiar mai mult decat un secretar de stat - respectiv 6,943 de lei lunar.

Absolut toti cei aproximativ 500 de angajati ai Ministerului Agriculturii primesc un spor de conditii vatamatoare care variaza, in procente, de la 8 la 30% din salariul de baza. Salariile se rotunjesc astfel cu cateva milioane bune. Singurii care nu beneficiaza de acesta sunt ministrul si cei 3 secretari de stat.

Sporul de conditii vatamatoare este asa numitul spor de calculator, care a fost mentinut si prin Legea salarizarii unice.

Inca o pierdere PSD: deputatul Adrian Mocanu s-a alaturat independentilor... Traseism politic: Deputatul Mihai Apostolache trece la PDL, dupa 13 ani de social-democratie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x