Antena Căutare

Salariile si pensiile ar putea creste din aprilie

Pensiile si salariile ar putea creste din luna aprilie. Premierul Emil Boc a fost mandatat, luni, de conducerea coalitiei, sa negocieze cu FMI majorarea pensiilor si salariilor, a anuntat prim-vicepresedintele PDL Sorin Frunzaverde.

"Astazi, membrii conducerii coalitiei l-au mandat in clar pe domnul prim-ministru sa negocieze cu FMI, delegatia FMI de la Bucuresti, marirea, din aprilie, a salariilor si pensiilor




"Da, din buget"




"In legea bugetului de stat se regaseste prevederea ca, daca vor fi resurse si vom avea crestere economica, vom avea o indexare. Nu pot sa confirm daca aceste resurse vor exista. In aprilie vom avea aceste date si vom putea spune daca exista aceasta indexare", a precizat Barbu.

"Eu am convingerea ca fiind Banca Mondiala, FMI si Comisia Europeana in Romania si fiind discutiile si negocierile cu guvernul, analizele care se fac trebuie sa fie si cu un mesaj clar pentru populatie. Aceasta majorare modesta poate sa fie pana la 5 procente, dupa ce am discutat cu partenerii nostri si pe datele pe care le avem", a subliniat ministrul Muncii.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru Antena3, ca aceasta decizie este luata pe fondul situatiei disperate din prezent in coalitie si pentru recuperarea credibilitatii

"E limpede ca sunt deciziie luate sub imperiul unei anumite disperari si nu sunt suficiente pentru a recupera o credibilitate definitiv pierduta", a declarat Crin Antonescu, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Oficialii FMI au recomandat guvernului, dupa ultima misiune in Bucuresti, din noiembrie anul trecut, sa majoreze, in acest an, salariile si pensiile, daca bugetul o va permite.

In 2012, Guvernul si-a asumat o tinta de deficit bugetar de 1,9 la suta, insa FMI ii permite, conform acordului, un deficit de 3 procente.


PSD intra in greva parlamentara... Decizie: Puterea nu vrea anticipate...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x