Antena Căutare

Salariul președintelui a fost înghețat de Guvern. Reacția imediată a lui Klaus Iohannis

Salariul președintelor a fost înghețat, alături de toate îndemnizațiile demnitarilor în 2020. Este una dintre măsurile luate de Guvern pentru a limita cheltuielile pentru anul viitor. În consecință, șeful statului a reacționat prompt. Klaus Iohannis susține această decizie și o consideră a fi de bun augur pentru bugetul țării.

Salariul președintelui a fost înghețat de Guvern. Reacția imediată a lui Klaus Iohannis
Salariul președintelui Klaus Iohannis a fost înghețat

Invitat să confirme dacă ministrul de Finanțe l-a anunțat că va avea indemnizația de președinte înghețată în 2020, Klaus Iohannis a răspuns: ”Da, mi se pare un lucru potrivit. Dacă vrem să fim politicieni responsabili, trebuie noi, care suntem în vârful piramidei, să fim primii care dăm semnalul că înțelegem că nu toată lumea poate să beneficieze tot timpul de creșteri salariale și este un moment potrivit pentru a arăta că orice creștere salarială, oricât de mult dorită ar fi, trebuie să fie și oportună”.

Potrivit Libertatea, Klaus Iohannis a fost întrebat dacă susține și celelalte măsuri de reducere a deficitului bugetar, precum interzicerea cumulului dintre pensie și salariul la stat sau concedierea unor bugetari. Președintele a precizat că este nevoie de măsuri care să reducă deficitul bugetar.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Predoiu, la sosirea la sediul CSM: Aştept de la noua conducere şi de la toţi membrii CSM să privim altfel la obiectivele... Predoiu: Secţia specială nu mai poate rămâne în forma care este datorită vulnerabilităţilor de construcţie. La asta se a...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x