Antena Căutare

Saloanele lui Udrea duc la usa lui Basescu

Standurile cu care MDRT promoveaza frunza Elenei Udrea in strainatate sunt amenajate de firma cumnatului sefei de cabinet a presedintelui Traian Basescu, Claudia Copaci.

Firmele New Consulting & Engineering Grup si 911 Casa de Print si Productie au primit bani de la Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului, condus de Elena Udrea, pentru a amenaja standurile expozitionale in cadrul targurilor de turism de la Londra din 2010, respectiv 2011.

Unul dintre patronii celei de-a doua firme este Alexandru Theodor Copaci, cumnatul Claudiei Copaci, care ocupa functia de director de cabinet la Cancelaria presedintelui Traian Basescu.

Desi nu are nici un angajat, firma 911 Casa de Print si Productie a reusit performanta sa devina abonata la banii statului, in special ai Ministerului Turismului si Dezvoltarii Regionale.

Potrivit ultimelor date financiar-contabile raportate Ministerului Finantelor Publice, in 2009 a inregistrat o cifra neta de afaceri de 51.663 lei, un profit de 1.003 lei, avand datorii in valoare de 12.309 de lei.

Anul acesta, firma lui Copaci a avut o dezvoltare spectaculoasa a activitatii: in luna martie firma 911 Casa de Print si Productie a amenajat standul MDRT de la Targul de la Berlin, iar in noiembrie s-a ocupat de amenajrea si decorarea standului MDRT de la Targul International de la Londra „World Travel Market" (WTM).

Pentru standul de la Targul de turism din Berlin 911 Casa de Print si Productie a incasat aproximativ 250.000 de euro. Oferta facuta de firma lui Copaci a fost desemnata castigatoare dintre toate cele patru inregistrate. Targul a vut loc in perioada 9-13 martie, iar contractul a fost atribuit exact in ziua in care a inceput targul, respectiv data de 9 martie, potrivit SEAP.

Cine citeste anuntul de atribuire isi poate da seama, cu usurinta, ca ceva este in neregula deoarece firma respectiva nu avea cand sa realizeze toate materialele necesare pentru participarea la targ si nici nu prea avea timp sa amenajeze si sa decoreze standul MDRT.

Automat ne ducem cu gandul ca si de data asta Elena Udrea cunostea castigatorul cu mult timp inainte de finalizarea licitatiei, organizata asa, doar de ochii lumii. Participarea Ministerului Turismului la Targul de la Berlin „Internationale Tourismus Borse" si organizarea unei Seri Romanesti a fost asigurata din fonduri externe nerambursabile prin Programul Operational Regional (POR) 2007-2013, Axa prioritara „Dezvoltarea durabila si promovarea turismului".

Standul amenajat de SC 911 Casa de Print si Productie SRL la Berlin a avut o suprafata de 610 mp si a gazduit 48 de expozanti din Romania. Cu ocazia Targului de la Berlin, Elena Udrea a aparut la televizor plimbandu-se insotita de Gheorghe Flutur, colegul sau de partid si seful administratiei sucevene.

Desi Udrea vrea sa atraga cu orice pret turistii germani in Romania, cu ocazia participarii la ITB aceasta a avut o surpriza neplacuta deoarece reprezentantii celor mai mari touroperatori germani i-au explicat ca detinatiile turistice romanesti nu corespund minimelor pretentii occidentale in domeniu.

Astfel, Jorg Urbschat, reprezentantul Rewe Touristik/ITS, si Tim Grosse, seful TUI, i-au spus verde-n fata Elenei Udrea ca preturile mari practicate de operatorii din turism si serviciile de cea mai proasta calitate fac Romania mai putin competitiva si atractiva decat a fost vreodata.

Dupa performantele inregistrate in Berlin, firma lui Copaci a castigat si contractul pentru amenajarea standului Romanie la Targul de la Londra. Bugetul alocat pentru acest targ a fost de 584.627 de lei (135.000 de euro), potrivit anuntului de atribuire publicat pe Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP). Finantarea a fost asigurata din fonduri europene alocate Romaniei in cadrul operatiunii de creare a unei imagini pozitive a Romaniei ca destinatie turistica.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: Intactimages

Decizie: Guvernul isi asuma raspunderea pentru comasarea alegerilor... VIDEO! Traian Igas a mai inventat doua cuvinte: "criminologen" si "complect"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x