Antena Căutare

Scandal la Senat: Mircea Geoana a inchis sedinta, PDL n-a reusit debarcarea sefului Senatului

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a refuzat miercuri dimineata sa includa pe ordinea de zi solicitarea PDL privind revocarea sa din functie. In replica senatorii puterii au respins ordinea de zi a plenului care nu cuprindea cererea PDL privind revocarea din functie a presedintelui Senatului. Pana la urma, dupa mai multe certuri si suspendari interimare, sedinta de astazi a fost inchisa de tot, chiar de catre Geoana.

Dupa ce senatorii Dan Radu Rusanu (PNL) si Toni Grebla (PSD) au solicitat intrunirea Biroului Permanent al Senatului pentru a se stabili o noua ordine de zi, au inceput certurile intre senatori iar sedinta s-a suspendat pentru o pauza de 30 de minute.

Apoi, la reluare, dupa mai multe schimburi tensionate de replici intre senatori, care au durat mai bine de o ora, reprezentantii PSD si PNL au cerut suspendarea lucrarilor, motivand ca programul s-a incheiat, in schimb PD-L, UDMR si independentii au refuzat si au solicitat prelungirea sedintei.

Pana la urma, in jurul orei 13:30, Mircea Geoana a declarat închise lucrarile Senatului. El le-a spus senatorilor ca analizeaza posibilitatea de a se adresa Curtii Constitutionale si Comisiei de regulament a Senatului pentru a transa problema revocarii sale din functie.

In acest moment, PSD se gandeste sa solicite un nou punct de vedere de la CCR, in timp ce PDL intentioneaza sa incerce iarasi, luni, sa includa cererea de revocare a lui Mircea Geoana pe ordinea de zi.

"Acest demers face parte dintr-un plan strategic al presedintelui Romaniei de acaparare a intregii puteri in Romania. Se doreste crearea unui regim de putere personala in jurul lui Traian Basescu. Potrivit CCR, nu exista posibilitatea revocarii presedintelui Senatului decat de catre grupul parlamentar care l-a propus. Nu voi accepta dezbaterea unei chestiuni neconstitutionale", a declarat Geoana dupa incheierea sedintei de la Senat.

Cum putea fi suspendat Mircea Geoana

Daca solicitarea de revocare a lui Mircea Geoana ar fi fost introdusa pe ordinea de zi de catre PDL si UDMR, urmatorul pas ar fi fost votarea directa, iar Geoana ar fi avut mari sanse sa fie revocat: PDL, UDMR si minoritatile au in total 71 de senatori din cei 111 prezenti miercuri in sala, dar si din totalul de 137 de senatori.

Se repeta scenariul din 2005? Disputa pe scaunul lui Geoana ar putea bloca un an lucrarile Senatului... Primarul Craiovei, suspendat din functie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x