Antena Căutare

Sebastian Bodu, audiat de DNA in dosarul "Adrian Severin"

Europarlamentarul PDL Sebastian Bodu a dat declaratii, vineri, la DNA in ancheta privindu-l pe Adrian Severin. A detaliat procurorilor timp de mai bine de ora regulile Parlamentului European, respectiv ce inseamna raportor, amendamente, discutie preliminara in comisie, dezbatere, astfel incat ei sa inteleaga rolul fiecarui europarlamentar in acest caz.

DNA a declansat o ancheta judiciara dupa ce publicatia The Sunday Times a dezvaluit, cu inregistrari, ca Adrian Severin, alaturi de alti parlamentari europeni, a fost dispus sa ia mita pentru a sustine anumite proiecte ale mediului de afaceri.

Si Oficiul European de Lupta Antifrauda (OLAF) a inceput o investigatie administrativa in acest scandal. Numele lui Sebastian Bodu apare in acest dosar pentru ca Adrian Severin l-a mentionat ca fiind persoana pe care urma sa o roage sa depuna un amendament in favoarea firmei ce dadea mita.

Legat de autosesizarea procurorilor anticoruptie, europarlamentarul a spus ca ancheta declansata de OLAF e una administrativa, iar cea a DNA-ului este judiciara si ca este normal ca acestia s-au autosesizat si fac cercetari.

Publicatia britanica The Sunday Times a sustinut recent ca trei europarlamentari - slovenul Zoran Thaler, austriacul Ernst Strasser si Adrian Severin - s-ar fi declarat dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de pana la 100.000 de euro unor jurnalisti care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby.

Parlamentul European a decis sa lanseze o investigatie in urma informatiilor aparute in cotidianul britanic. Adrian Severin a negat aceste acuzatii si a fost exclus din grupul socialist din Parlamentul European, in timp ce ceilalti doi europarlamentari si-au dat demisia.

Sursa: Antena3

Foto: Intactimages

Curtea de Apel a respins inregistrarea Partidului Poporului... DNA a pus sechestru pe averea deputatului PDL Dan Pasat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x