Antena Căutare

Sebastian Lazaroiu, "reloaded" - Din nou consilier la Cotroceni

Consilier - ministru al Muncii - Consilier. Fostul consilier prezidential si ministru al Muncii, Sebastian Lazaroiu revine la Palatul Cotroceni, dupa ce presedintele Traian Basescu a semnat, joi, decretul pentru numirea sa in functia de consilier prezidential in cadrul Administratiei Prezidentiale.

Lazaroiu a ajuns pentru prima data la Cotroceni in 2007, unde a lucrat linistit, in cadrul departamentului de planificare si analiza politica, pana in 28 aprilie 2011, cand Basescu a semnat decretul de eliberare a sa din functie, activitatea sa incetand la 1 mai anul trecut.

Teoretic, plecarea lui Lazaroiu de la Controceni a fost pusa pe seama unor declaratii ale sale la adresa UDMR. Uniunea "nu are o singura linie ideologica, acolo sunt si crestin-democrati si social-democrati si liberali (...) Poate ca nu este rau ca s-a construit asa. Probabil ca, in timp, nu stiu cand se va intampla asta, UDMR nu va mai exista ca atare. Trendul general este de diminuare a importantei factorului etnic si atunci, mai degraba, eu cred intr-un scenariu in care curentele astea ideologice din UDMR vor fi absorbite de partidele romanesti, pentru ca acesta este trendul pe termen lung. Oricum, problema este ca se diminueaza foarte mult si participarea la vot a maghiarilor. Subiectul etnic nu mai este presant nici macar pentru etnia maghiara", a declarat atunci Lazaroiu.

Dar, numai o luna mai tarziu, acelasi Lazaroiu era desemnat ministru al Muncii in Cabinetul Boc. "Plimbarea" la Palatul Victoria nu a durat insa decat cateva luni. Pe 16 septembrie 2011, Lazaroiu a fost revocat din functia de ministru de Emil Boc, premierul afirmand ca Guvernul are nevoie de un ministru al Muncii cu norma intreaga.

Coincidenta sau nu insa, in acea perioada Sebastian Lazaroiu incepuse sa deranjeze liderii PDL cu declaratii.

"PDL-ul chiar si asa cum e acum, din cauza neputintei adversarului, care e extrem de slab, poate castiga in 2012, problema e va pierde sigur alegerile din 2014. Asta-i marea problema. PDL trebuie sa construiasca din 2011-2012 acel proiect si sa-i convinga pe romani ca e un proiect viabil, pe 10 ani de acum inainte. Daca reuseste sa formuleze acest proiect, sa construiasca acest vehicul care sa capteze centrul-dreapta va castiga si 2012, va castiga si 2014, ceea ce insemna inca un ciclu de guvernare", a atras, de pilda, atentia Lazaroiu. Mai mult, el a refuzat sa se inscrie in PDL.

UPDATE! Conducerea PDL, inclusiv Emil Boc, a demisionat... Victor Ponta nu s-a inteles cu Traian Basescu. Administratia prezidentiala nu are nimic de comentat...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x