Antena Căutare

Un secretar in Ministerul Economiei, retinut pentru instigare la abuz in serviciu

Un subsecretar de stat din Ministerul Economiei a fost retinut pentru abuz in serviciu. Dumitru Parvulescu a fost acuzat de procurorii anticoruptie ca ar fi intermediat o frauda de 2,5 milioane de lei. In urma cu putin timp, judecatorii au respins propunerea de arestare preventiva facuta de procurori.

Initial, Parvulescu a fost chemat ca martor intr-un dosar in care semnatura lui aparea pe o tranzactie ilegala de 2,5 milioane de lei. Dupa ore de audieri, a fost retinut.

Subsecretarul de stat este acuzat ca in 2009 a intermediat un contract cu primarul Florin Pavel din Pestisani pentru constructia unui campus scolar. Primarul, arestat de doua luni, a fost pus fata in fata la audieri cu secretarul de stat.

Anchetatorii spun ca edilul din Pestisani ar fi scos la licitatie lucrarile pentru campus, evaluat la 15 milioane de lei. Atunci, ar fi platit ilegal aproape un milion de euro, o parte din bani in conturile firmei care a castigat licitatia, restul in conturile unui camatar.

Dumitru Parvulescu a fost director adjunct al Directiei Finantelor Publice Gorj.

Parvulescu a fost prezentat la instanta pentru emiterea mandatului de arestare preventiva pe 29 de zile. El ar fi initiat incheierea unui contract de cesionare de creante intre Primaria Pestisani si firmele afaceristilor Dan Radu Floarea si Doru Serban.

Noua componenta a Camerei Superioare a Parlamentului a fost votata... Cezar Preda: "Ponta nu are nicio sansa sa ramana premier dupa parlamentare"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x