Antena Căutare

Şedinţă a CSAT, pentru discutarea măsurilor necesare în contextul evoluţiei cazurilor de coronavirus

Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) se întruneşte, miercuri, într-o şedinţă convocată de preşedintele Klaus Iohannis pentru a discuta măsurile necesare în contextul evoluţiei cazurilor de coronavirus.

"Am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14.00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel naţional", a anunţat Klaus Iohannis, luni seară, menţionând că va trebui să fim pregătiţi dacă lucrurile evoluează negativ.

El a adăugat că autorităţile române au luat măsurile care se impun pentru a preveni contaminarea cu acest virus, dar trebuie să insiste pe măsurile de comunicare eficientă şi informare corespunzătoare a populaţiei.

Totodată, el a făcut apel la responsabilitate atât din partea presei, cât şi a polticienilor pe acest subiect.

"Fac un apel la calm către cetăţeni şi îndemn să se informeze corect, să fie vigilenţi şi să respecte normele de igienă şi sfaturile pe care le oferă medicii pentru a se proteja. Fac în aceeaşi măsură şi un apel la mass-media să evite senzaţionalul şi stirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei. Nu în ultimul rând, fac un apel la politicieni să nu speculeze această situaţie în mod oportunist. Am observat deja mai multe luări de poziţie prin care unele persoane dau dovadă de iresponsabilitate, făcând declaraţii alarmiste de natură să sperie cetăţenii. Le cer să înceteze imediat cu această atitudine", a afirmat Iohannis.

Sursa : news.ro

Preşedintele Iohannis are consultări cu partidele şi formaţiunile politice parlamentare pentru a desemna un candidat la ... Banner cu mesajul "Chirica, nu eşti binevenit în PNL", în faţa sediului PNL Iaşi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x