Antena Căutare

Sedinta conducerii Camerei, suspendata dupa ce Nastase a folosit "cuvinte nepotrivite, jignitoare"

Sedinta Biroului Permanent al Camerei Deputatilor a fost suspendata, luni, dupa ce Adrian Nastase si Roberta Anastase au avut un schimb de replici dur pe tema modului in care se stabilesc vicepresedintii Camerei care conduc sedinta de plen in absenta presedintelui forului legislative

Vicepresedintele Camerei Adrian Nastase a propus, in sedinta Biroului Permanent, un proiect de hotarare care stabileste ca sedintele in plen sunt conduse, in absenta presedintelui Camerei Deputatilor, prin rotatie de vicepresedinti, in ordine alfabetica.

Nastase a initiat acest proiect dupa scandalul care a avut loc la sedinta pentru desemnarea unui judecator al Curtii Constitutionale, sedinta care a fost condusa de vicepresedintele Ioan Oltean (PDL).

Nastase a criticat atunci faptul ca sedintele nu sunt conduse si de alti vicepresedinti, in absenta presedintelui Camerei si ca Roberta Anastase este cea care stabileste cine ii tine locul.
Liderul grupului PDL, Mircea Toader, a venit si el cu un proiect de modificare a Regulamentului Camerei, care prevede ca vicepresedintii conduc activitatea Biroului permanent si a plenului Camerei, la solicitarea presedintelui sau, in absenta acestuia, prin decizie.

O alta prevedere a proiectului propus de PDL se refera la faptul ca, in perioada in care presedintele Camerei asigura interimatul functiei de presedinte al Romaniei, atributiile presedintelui Camerei Deputatilor se exercita de unul dintre vicepresedinti, desemnat de presedintele acestui for legislativ.

Aceasta prevedere i-a nemultumit de reprezentantii PSD, secretarul Camerei Valeriu Zgonea aratand ca, prin acest proiect, se intentioneaza ca presedintele Camerei sa asigure interimatul functiei de presedinte al Romaniei, nu presedintele Senatului, cum prevede Constitutia.

Roberta Anastase a declarat, dupa suspendarea sedintei Biroului Permanent, ca a avut un schimb de replici mai dur, Adrian Nastase incercand sa limiteze atributiile presedintelui Camerei. "Am suspendat sedinta, am avut un schimb de replici mai dur. Adrian Nastase, care nu-si face niciodata treaba de vicepresedinte, incearca sa limiteze atributiile presedintelui conferite prin Regulament, nu printr-un organ administrativ cum este Biroului permanent", a spus Anastase.
Secretarul Camerei Dumitru Pardau a precizat ca sedinta a fost suspendata dupa ce Adrian Nastase a folosit "cuvinte nepotrivite, jignitoare" la adresa presedintelui Camerei. "Aceste lucruri vor fi analizate intr-o sedinta viitoare", a spus Pardau.

Sursa: jurnalul.ro

PSD si PNL cer reconvocarea Biroului Permanent al Camerei Deputatilor... Pedelistii pro-motiune, la judecata colegilor. Teo Trandafir, la un pas de excludere...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x