Antena Căutare

Sedinta de Guvern, dupa discutiile in CES, pe tema asumarii raspunderii pe masurile de austeritate

Guvernul se va reuni in sedinta pentru a analiza masurile de reforma convenite cu Fondul Monetar International, dupa intrunirea Consiliului Economic si Social, a declarat luni ministrul Economiei, Adriean Videanu. Atat el, cat si ministrii Radu Berceanu si Vasile Blaga nu au exclus posibilitatea adoptarii masurilor de austeritate prin asumarea raspunderii.

Videanu a confirmat, inainte de sedinta BPN a PDL, fapul ca va avea loc o sedinta de guvern dupa reuniunea CES de luni, pentru aprobarea scrisorii de intentie catre FMI. El a mai spus ca, din punctul sau de vedere, masurile de reforma vor fi adoptate prin asumarea raspunderii.

"Avem un dead-line dat de FMI. Romania trebuie sa se incadreze in exigentele pe care le-am discutat, deficitul de 6-8%", a explicat Videanu.

Si ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, a declarat, luni, inaintea sedintei BPN al PDL, ca din punctul sau de vedere masurile convenite de Guven cu FMI ar putea fi adoptate prin asumarea raspunderii, aceeasi idee fiind sustinuta si de ministrul de Interne, Vasile Blaga.

"Mai intai sa le vedem (masurile - n.r.) cum arata, ca sa ne dam seama, din continutul lor, daca se poate merge pe o varianta sau alta. Eu intuiesc, asa, dupa ceea ce stiu in momentul de fata, ca pana la urma tot la solutia asumarii raspunderii se va ajunge, pentru ca este si o problema de timp. Pana cand finalizam noi toate amanuntele in varianta unui proiect final s-ar putea sa fim relativ aproape de 1 iunie. Dar e o apreciere fata de ce stiu eu, la ora actuala", a spus Berceanu despre modul in care vor fi adoptate masurile anticriza convenite de FMI si Guvern.

La randul sau, ministrul de Interne, Vasile Blaga, a aratat ca opinia sa este aceea ca masurile vor trece prin asumarea raspunderii Guvernului in Parlament.

"Cred, aproape sunt convins ca va fi asumare de raspundere", a apreciat el. Intrebat cand vor fi finalizate aceste masuri si daca se mai poate schimba ceva, Blaga a raspuns: "Sa vedem rezultatele de astazi, de la CES".

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca, probabil, solutia pentru adoptarea masurilor convenite cu FMI va fi asumarea raspunderii Guvernului in Parlament, avand in vedere timpul scurt ramas pana la reuniunea board-ului FMI de la sfarsitul lunii iunie.

Valer Dorneanu, candidatul PSD pentru un post de judecator la Curtea Constitutionala... Geoana: PSD nu merge la "sezatoarea" de la CES...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x