Şeful liberalilor ieşeni: Voi sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica haiducia financiară de la Aeroportul Iaşi

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a anunţat, luni, că va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica modul cum se cheltuie banii la aeroportul din Iaşi, dar şi legalitatea angajărilor din această instituţie.

Liderul filialei municipale a PNL Iaşi, deputatul Marius Bodea, a anunţat, luni, că va sesiza Curtea de Conturi pentru a verifica modul cum se cheltuie banii la aeroportul din Iaşi, dar şi legalitatea angajărilor din această instituţie.

Marius Bodea, fost director al Aeroportului Iaşi în perioada 2012-2016 a precizat, luni, într-o conferinţă de presă, că “haiducia financiară“ de la aeroportul din Iaşi nu mai poate continua şi că din acest motiv va sesiza Curtea de Conturi.

“La aeroport s-a alocat un milion de euro pentru a vedea dacă se poate face modernizarea de cealaltă parte a pistei, deşi s-au mai aruncat alte două milioane de euro pe acelaşi lucru. Sesisez Curtea de Conturi şi în legătură cu modalitatea de angajare a încă 50 de oameni la aeroport, în paralel cu restructurarea succesivă a posturilor. Totodată, vrem să aflăm condiţiile în care s-a acordat o primă de performanţă de 54.000 de lei pentru directorul general de la aeroport, dar şi modul cum s-au făcut achiziţiile ale echipamentelor de securitate, la preţuri de două ori mai mari decât echipamentele similare luate de aeroportul din Cluj“, a precizat deputatul PNL, Marius Bodea.

Totodată, el a cerut demiterea actualei conduceri a Aeroportului Iaşi şi numirea unui nou Consiliu de Administraţie din care să facă parte oameni din zona aviaţiei sau persoane cu experienţă în dezvoltarea unui aeroport.

Marius Bodea consideră că “asupra aeroportului ieşean s-a năpustit o combinaţie de prostie, rea-credinţă şi nepricepere, cu impact devastator asupa dezvoltării aerogării ieşene“.

“Cei din PSD au pierdut doi ani şi jumătate pe războaie interne la aeroport şi au dat afară toţi profesioniştii angajaţi anterior acolo. Nu au construit nimic în loc deşi au avut în sertar toate proiectele la cheie. Până şi investiţia companiei Aerostar gândită încă din 2015, care în final a fost demarată cu greu, a ajuns acum în impas. La 1 septembrie conform contractului de concesiune încheiat de Consiliul Judeţean cu Aerostar, aeroportul trebuia să realizeze investiţiile promise, inclusiv platforma. Aerostar a început construcţia hangarelor proprii de mentenanţă, însă consiliul judeţean abia face licitaţia pentru proiectarea şi execuţia platformei. Au reluat totul de la zero, posibil pentru a fi declarată câştigătoare o firmă apropiată de PSD“, a mai spus liberalul Marius Bodea.

Aeroportul Iaşi se află în subordinea Consiliului Judeţean, instituţie condusă de Maricel Popa, liderul organizaţiei judeţene a PSD.

Sursa : news.ro

Parteneri
Ea e considerată „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale a Marii Britanii”. Cine le-ar fi depășit pe Kate Middleton și Meghan Markle
Titlul de „cea mai frumoasă membră a Familiei Regale” din Marea Britanie nu le-a fost acordat lui Kate Middleton sau lui Meghan Markle, ci unei tinere pe care puțini o cunosc. Chiar dacă Ducesa de Cambridge și Ducesa de Sussex au milioane de fani în întreaga lume, ele ar fi fost depășite la capitolul frumusețe, potrivit revistei Tatler. 
Catine.ro
Ultimele știri