Antena Căutare

Sergiu Andon, aviz de la Comisia Juridica a Camerei pentru incetarea mandatului de deputat

Comisia juridica a Camerei Deputatilor a aprobat, luni dupa-amiaza, incetarea mandatului de deputat al lui Sergiu Andon.  Florin Iordache, vicepresedintele Comisiei, a precizat ca mai trebuie indeplinit un pas procedural, respectiv votul in plenul Camerei.

Comisia juridica decisese, in primavara, ca Sergiu Andon nu se afla in situatie de incompatibilitate, dar ulterior Consiliul National de Integritate a solicitat Parlamentului aplicarea si respectarea hotararii instantei supreme in cazul Andon.

In 3 aprilie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis irevocabil ca deputatul conservator Sergiu Andon este incompatibil cu calitatea de parlamentar, intrucat a fost avocat intr-un proces de coruptie, judecatorii admitand astfel raportul de constatare al inspectorilor de integritate.

Conform legii, cei declarati in incompatibilitate trebuie sa renunte la functia pe care o ocupa si nu mai pot fi alesi sau numiti intr-o functie publica timp de trei ani.

"Din punct de vedere al dreptului, hotararea este epocala in ilegalitatea ei", a spus Sergiu Andon, in direct, la Antena 3.

Sursa: Antena3.ro

Foto: Intact images

Victor Ponta: "Viviane Reding face declaratii de weekend. Se bucura ca Romania nu intra in Schengen"... Victor Ponta: "Daca nu intram nici in acest an in Schengen, sigur vom adera in 2013"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x