Antena Căutare

Silviu Prigoana vrea ca presa scrisa si cea electronica sa intre sub autoritatea CNA

In timp ce infiinteaza televiziuni care difuzeaza nonstop manele, deputatul PDL Silviu Prigoana s-a gandit sa faca si in ograda presei scrise curatenie. Mai exact, sa propuna o serie de modificari la Legea audiovizualului, care pot duce chiar si la inchiderea unor ziare sau site-uri de stiri, prin simpla decizie a CNA.


Mai grav este insa ca proiectul lui Prigoana ar duce la faptul ca unui ziar ii poate fi retrasa licenta in numai zece zile si in ultima instanta sa fie inchis. O modificare adusa unuia dintre articole arata ca si presei scrise si celei online sa i se aplice o regula din audioviziual, prevazuta de articolul 41 pct. (1) al Legii audiovizualului: "Orice persoana fizica sau juridica, indiferent de nationalitate, ale carei drepturi sau interese legitime, in special reputatia si imaginea publica, au fost lezate prin prezentarea de fapte inexacte in cadrul unui program, beneficiaza de dreptul la replica sau la rectificare". Principiul are insa o completare importanta pentru presa scrisa si cea online: "In situatia art. 41, pct. (1), la cererea persoanei vatamate si daca publicatia nu produce proba veritatii in termen de 10 zile de la sesizare, consiliul poate suspenda licenta publicatiei pentru o perioada de 1, 3 sau 6 luni".

De asemenea, conform lui Prigoana, si presei scrise, si celei online ar trebui sa li se aplice articolul 48 din Legea audiovizualului, tot cu o completare. Articolul 48 arata ca "orice persoana juridica titulara a unei licente audiovizuale are obligatia de a pune in permanenta la dispozitie publicului urmatoarele categorii de informatii: a) denumirea, statutul juridic si sediul social; (...) c) numele persoanelor responsabile de conducerea societatii comerciale si ale celor care isi asuma, in principal, responsabilitatea editoriala; d) lista publicatiilor editate de persoana juridica respectiva si lista celorlalte servicii de programe pe care le asigura (...) g) organismele de reglementare sau de supraveghere competente".

citeste articolul complet pe Jurnalul.ro

Radu Berceanu: Ma consider "o piesă grea"... Liderii PDL s-au intalnit la Turnu Severin...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x