Antena Căutare

Singurul parlamentar roman din Canada: Ce este un traseist? Nu avem asa ceva

Corneliu Chisu este singurul parlamentar roman din Canada. Chisu face parte din Partidul Conservator si a acordat un interviu pentru Jurnalul National.


Deputatul canadian priveste cu ochi buni evolutia Romaniei plecand de la momentul 1989 si considera ca societatea romaneasca s-a apropiat de civilizatia occidentala: "Situatia este inspre foarte bine. Romania a avut o dezvoltare exponentiala."

El a explicat ca, in sistemul electoral canadian, unele persoane doneaza pentru ca ele cred in partidul respectiv, dar nu cer altceva in schimb, ulterior.

"Crezi intr-o anumita doctrina, donezi bani ca partidul sa fie ales. Nu exista mita electorala. Nu cunosc cum e situatia in Romania, dar nu exista mita electorala in Canada, cel putin in alegerile federale", a subliniat Chisu.

Fiind plecat din tara de 35 de ani, deputatul canadian nu a inteles termenul "traseist". Dupa ce a fost lamurit, Chisu a spus, simplu, ca in Canada nu exista asa ceva.

"Nu avem asa ceva. Rar se intampla ca un membru al partidului sa treaca de cealata parte, extrem de rar. Nu cunosc ca cineva care a trecut dintr-un partid in altul sa fie vreodata revotat in Parlament. Alegatorul te alege pe o platforma a partidului respectiv. In momentul in care treci la alt partid, nu mai poti fi reales", a spus Chisu.

Foto: canada-maps.org

Udrea: "Nu avem voie sa marim salarii si pensii"... PDL si UDMR au incetat colaborarea in Cluj!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x