Antena Căutare

Social-democraţii ieşeni îi cer premierului Orban să propună un alt ministru la Mediu, după ce Costel Alexe a primit aviz negativ la audierile din comisii

PSD Iaşi îi cere premierului Ludovic Orban să facă o altă nominalizare la Ministerul Mediului, după ce liberalul Costel Alexe a primit aviz negativ la audierile din comisiile reunite de mediu ale Parlamentului.

Liderul PSD Iaşi, Maricel Popa, susţine, într-un comunicat de presă, că la scurt timp după avertismentele primite din partea Comisiei Europene, ministrul "demis-propus“ al Mediului a primit un alt avertisment în comisiile reunite de mediu.

"Parlamentarii români au transmis un semnal de alarmă pentru proasta gestionare a două dintre cele mai importante probleme cu care se confruntă România în ceea ce priveşte mediul: tăierile ilegale de păduri şi poluarea atmosferică. Lipsa realizărilor şi măsurilor concrete era deja un fapt cunoscut, dar în cadrul discuţiilor de ieri (luni - n.r.), s-a demonstrat faptul că ministrul demis-propus a acţionat chiar împotriva intereselor românilor. Desfiinţarea Gărzii Naţionale Forestiere prin ordonanţă de urgenţă, desfiinţarea Direcţiei Generale de Păduri prin hotărâre de guvern sunt două dintre cele mai elocvente exemple. Astfel, în timp ce povestea frumos pe la televizor despre măsurile de salvare a pădurilor şi creşterea calităţii aerului, în fapte, deciziile impuse la nivelul ministerului arătau exact contrariul“, a afirmat liderul PSD Iaşi, Maricel Popa.

Şeful social-democraţilor ieşeni adaugă că "incompetentul ministru demis-propus“ Alexe a folosit cele trei luni de mandat doar în interes propriu şi "nu a înţeles că a coordonat un minister de activitatea căruia depinde viaţa noastră şi a copiilor şi nepoţilor noştri“.

"Poluarea este o problemă gravă a societăţii, care însă nu se rezolvă cu interviuri, şedinţe foto şi vizite protocolare. Este nevoie de mult mai mult, pentru a lăsa ceva generaţiilor viitoare. Din păcate, Costel Alexe face Iaşiul de ruşine cu orice ocazie şi la orice apariţie publică. PSD Iaşi îi solicită public premierului Ludovic Orban să facă o altă nominalizare la ministerul Mediului”, a declarat Maricel Popa, şeful PSD Iaşi.

Ministrul interimar al Mediului, Costel Alexe, propus pentru aceeaşi funcţie în Guvernul Orban II, afirma, luni, că votul negativ pe care l-a primit după audierea de către parlamentari îi dă încredere că este pe drumul cel bun. "Colonia parlamentarilor PSD a primit directivă să voteze în bloc împotriva continuării reformelor şi a devoalării tuturor fărădelegilor comise”, a scris Alexe pe Facebook, afirmând că mulţi dintre cei care l-au evaluat "ar trebui să stea în banca acuzaţilor”.

Sursa : news.ro

Predoiu, aviz negativ după audieri: Probabil trebuie să ne cerem scuze că avem bune relaţii cu ambasadele statelor membr... Ministrul propus al Educaţiei, acuzat că foloseşte "fiţuici” la audierea din comisiile din Parlament...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x