Live acumObservator 16
Prime Time 20:30Animatie: Neinfricata Mulan (SUA 1998)

Sondaj: 53% dintre romani il vor pe Ceausescu inapoi

Romanii s-au saturat de politica si de politicieni si considera ca Romania merge intr-o directie gresita. Un sondaj realizat de Institutul Roman de Studii Sociale (IRSS), in trei zile diferite dintr-un interval de patru luni, respectiv 26 martie, 8 mai si 27 iunie,  arata ca majoritatea respondentilor sunt nemultumiti de clasa politica in general. Iar rezultatele unui alt sondaj, realizat de Public-Affairs, in perioada 14-18 iulie, indica ca 53% dintre romani ar reveni la comunism, fiind nostalgici dupa "epoca de aur" si "prea-iubitul" conducator Nicolae Ceausescu.

Astfel, conform datelor barometrului de opinie IRSS, peste jumatate din romani considera ca tara se indreapta intr-o directie gresita. Daca in martie, 80% spuneau ca Romania merge intr-o directie gresita, in mai numarul celor ce considerau ca Romania se indreapta intr-o directie gresita a scazut la 40%, iar, la sfarsitul lunii iunie, numarul acestora a crescut la 64%.

La intrebarea "Cum credeti ca este acum imaginea Romaniei in Europa?", 71% dintre repondenti au afirmat ca imaginea actuala este destul de proasta.

Mai relevant in ceea ce priveste nemultumirea oamenilor fata de politicieni este insa sondajul Public-Affairs care arata ca, dupa 20 de ani de democratie, 53% dintre romani au sustinut ca ar reveni la comunism si ca regimul lui Ceausescu a fost aplicat prost.

In ceea ce ii priveste pe polticienii actuali, romanii raman reticenti in privinta lor. Asta pentru ca, din punctul de vedere a 51% dintre romani, politicienii "fura din bani publici", iar 31% cred ca sunt "mincinosi".

De asemenea, conform sondajelor, majoritatea romanilor au ales sa-si procure informatia de la televizor, (81,8%), iar celelale canale de informare, internet, ziare sau radio ocupa procente infime.

Recomandari