Antena Căutare

Sondaj: Basescu = Udrea = 15% nivel de incredere

Conform unui sondaj de opinie efectuat de CCSB, procentul romanilor care au incredere in presedintele Traian Basescu a scazut la 15%, la acelasi nivel cu cel al Elenei Udrea.

Din datele furnizate de Compania de Cercetare Sociologica si Branding (CCSB), imaginea publica a lui Traian Basescu s-a deteriorat apreciabil in ultima luna, 25% dintre cei care au raspuns sondajului afirmand ca impresia lor despre presedintele Romaniei s-a modificat in rau, in intervalul mentionat.

● 43% dintre romani o aprecieaza ca directia in care se indreapta tara noastra este gresita, in timp ce 42% spun ca aceasta este buna.
● Majoritatea romanilor isi apreciaza starea materiala ca fiind medie, in timp ce 37% se considera saraci si doar 12% afirma despre ei ca ar fi bogati.
● Din punct de vedere politic, majoritatea romanilor considera ca vederile lor se situeaza la centrul esichierului politic - 40%, 22% sunt de dreapta, si, surprinzator, numai 18% considera ca sunt de stanga.
● La capitorul incredere in politicieni clasamentul este condus de Victor Ponta - 52%, urmat de Sorin Oprescu - 50% si Crin Antonescu - 46%. Fostul premier Mihai Razvan Ungureanu beneficieaza de increderea a 31% dintre romani, urmat de senatorul Dan Voiculescu - 27% si de presedintele Senatului Vasile Blaga - 26%. Pe ultimele locuri ale politicienilor vizati de sondajul de opinie se afla Dan Diaconescu - 21%, Traian Basescu - 15% si Elena Udrea - 15%.
● In privinta jurnalistilor, de cea mai mare incredere din partea romanilor se bucura Mircea Badea - 42%, urmat de Mihai Gadea - 37% si Victor Ciutacu - 31%. Urmeaza in clasament Emil Hurezeanu - 31%, Radu Tudor - 27% si Bogdan Chireac - 24%.
● Evaluand activitatea lui Traian Basescu in cel de-al doilea mandat de presedinte, 3% dintre romani s-au declarat foarte multumiti, 18% destul de multumiti, 27% destul de nemultumiti si 50% foarte nemultumiti.
● 19% dintre romani au o parere foarte buna despre activitatea de prim-ministru a lui Victor Ponta, 39% o considera destul de buna, 10% destul de proasta si 9% foarte proasta.
● Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri, 55% dintre romani s-ar prezenta la vot, 30% declarand ca nu ar merge la urne, in timp ce 15% au declarat ca nu sunt prezenti in tara.

● Optiunile de vot ale celor care s-ar prezenta la urne ar fi repartizate dupa cum urmeaza: USL - 63%, PDL - 14%, PP-DD - 9%, UDMR - 5%, PRM - 3%, alte partide obtinand procente nesemnificative. De altfel, 59% dintre romani aprecieaza ca alegerile vor fi castigate de catre USL - 59%.

Sondajul a fost efectual in perioada 7-10 mai 2012, pe un esantion reprezentativ pentru populatia adulta neinstitutionalizata a Romaniei, marja de eroare fiind de +/- 3.1%.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Ambasadorul britanic: Guvernul Ponta a inceput cu dreptul continuand Acordul cu "Troica"... VIDEO! "Trasnai" din campania locala: Campionat de crichet la Moara Vlasiei si Disneyland la Cluj...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x