Antena Căutare

Sondaj - Batalia pentru Bucuresti: Oprescu castiga Capitala, USL, consiliul

Mai sunt doar cateva zile pana la alegerile locale din 10 iunie. Pana la rezultatele votului insa, potrivit unui sondaj realizat de Curs pentru Realitatea TV, in Bucuresti, Sorin Oprescu si Uniunia Social Liberala vor castiga Capitala.

Oprescu, actualul edil general, care candideaza ca independent, dar este sustinut de USL, isi va mentine scaunul cu 64% din optiunile electoratului, in timp ce principalul sau contracandidat, pedelistul Silviu Prigoana, nu va lua decat 18% din voturi.

Pe locul urmatoare in preferintele electoratului se afla Horia Mocanu, de la PP-DD, cu 5%, Gigi Becali, cu 4%, Anghel Iordanescu (UNPR), cu 3%, Nicusor Dan - 3%, Petre Popeanga (PRM) - 1% si Irinel Columbeanu, cu 1%.

In ceea ce priveste Consiliul General al Capitalei, USL va castiga detasat, conform sondajului, cu 60% din voturi, in timp ce PDL nu va aduna decat 20%, PP-DD, 8%, restul procentelor fiind impartite de mai multe partide.
Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 4800 de persoane si are o marja de eroare de +/-1.5% la un nivel de incredere de 95%.

Sectorul 1
Penelistul Andrei Chiliman va mai ramane inca patru ani la carma Sectorului 1, potrivit sondajului CURS. Chiliman este creditat cu 74% din voturi, urmat de Theodor Paleologu (PDL) cu 15% si de candidatul PP-DD, Mihai Iorgulescu, cu 6%.

Sectorul 2
Primarul Sectorului 2, uneperistul Neculai Ontanu este de neclintit, fiind votat de 66% din electorat. Contracandidatul USL, Dragos Frumosu ar lua doar 17%, iar reprezentantul PDL, Lucian Iliescu, 10%.

Sectorul 3
Conform sondajului Curs, Liviu Negoita (PDL) va pierde primaria Sectorului 3 in fata lui Robert Negoita (PSD), cu un "scor" de 55% la 35%.

Sectorul 4
Actualul primar Cristian Popescu-Piedone pare lipsit de orice grija pentru duminica, fiind dar castigator cu un procent zdrobitor de 79%. Sulfina Barbu (PDL) este cotata doar cu 10%.

Sectorul 5
Marian Vanghelie, "primarul care este", pare a nu avea emotii, fiind cotat cu 63% din voturi. Pedelistul Cristian Atănăsoaiei va strange, potrivit Curs, 12% din voturi, iar Mugur Mihaiescu (Garcea) va lua si el 8%.

Sectorul 6
Lupta din Sectorul 6 e destul de stransa. Rares Manescu (USL - 39%) are un avans de numai 5% in fata actualului primar Cristian Poteras (PDL - 34%). Pe locul trei se claseaza independentul Stefan Florescu - 13%.

Alegeri locale: Tombola PNL Suceava, cu premiu o masina, interzisa de BEM... Balba intre ministere: Rovana Plumb, confundata cu predecesoarea sa Sulfina Barbu...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x