Antena Căutare

Sondaj CSCI: 62% dintre romani nu sunt de acord cu decizia CCR privind referendumul. USL ar castiga detasat alegerile

Imediat dupa referendumul pentru demiterea presedintelui Traian Basescu, Centrul de Studii si Cercetari Infopolitic (CSCI) a realizat un sondaj la comanda Romania TV, care arata ca, in cazul unor alegeri parlamentare imediate, USL ar avea castig de cauza cu 62 de procente, in timp ce PDL nu ar obtine mai mult de 16%.

Sondajul, primul dupa decizia de invalidare a referendumului a fost realizat de CSCI, in perioada 21-23 august, pe un esantion de 1054 de persoane, cu o marja de eroare de +/- 3%.

Conform sondajului, in cazul unor alegeri parlamentare imediate, USL ar castiga detasat cu 62%, iar in spatele sau s-ar clasa PDL cu doar 16% dintre optiuni. Celelalte pozitii, in ordine, ar fi ocupate de PPDD – 12%, UDMR – 4%, PRM – 2%, PNG – 1%, UNPR – 1%, altii – 2%.

Premierul Victor Ponta se claseaza primul intr-un top al increderii romanilor in personalitatile politice cu 47 de procente, urmat de Crin Antonescu – 42%. Pe locul 3, cu doar 19 procente, se claseaza Vasile Blaga, iar presedintele Traian Basescu are un capital de imagine de 16%.

La intrebarea “Credeți ca UE și SUA au procedat corect insistand pentru validarea referendumului cu 50% + 1?”, 43% au raspuns afirmativ, iar 48% negativ. Circa 9% nu au raspuns sau nu stiu.

Decizia Curtii de a invalida referendumul din 29 iulie este privita ca o hotarare proasta de catre 62% dintre respondenti, in timp ce 34% o considera buna sau foarte buna. 4% este procentajul celor care nu stiu sau nu au raspuns.

Citeste si Ghimpele!

Noi proteste in Piata Universitatii: zeci de oameni au fortat gardurile jandarmilor... Adrian Nastase, urmarit penal pentru nerespectarea regimului armelor si munitiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x