Antena Căutare

Sondaj CURS: USL ar castiga alegerile parlamentare, PSD localele

Uniunea Social-Liberala (USL) ar castiga cu 59% din voturi daca duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, iar candidatii PSD le-ar castiga pe cele locale, Parlamentul si Guvernul sunt institutiile in care romanii au cea mai putina incredere, iesirea din criza ar avea loc peste 2-3 ani sau chiar mai mult, crede majoritatea romanilor, care o duce mai rau decat anul trecut, iar peste trei sferturi din ei sunt de parere ca Executivul nu poate scoate tara din criza, se arata intr-un sondaj CURS, realizat in perioada 1-28 martie 2011, pe un esantion de 1104 repondenti sI avand o marja de eroare +- 2,95%.

La intrebarea "Daca duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru Parlamentul Romaniei si urmatoarele partide si aliante politice s-ar inscrie in competitie, cu candidatii carui partid sau alianta politica ati vota?", din cei (69%)care au avut o optiune 59% au ales USL, 17% PDL, 8% Partidul Poporului, 5% UDMR, 5% PRM, 2% ar alege UNPR, 1 % PNTCD si tot 1% PNG-CD.

2% din cei intervievati ar vota cu alte partide sau cu candidati independenti. 31% nu sunt hotarati, nu raspund sau nu voteaza.

Potrivit sondajului, in cadrul USL 57% din cei intervievati sustin PSD, 36% ar alege PNL si 3% PC. 4% din respondenti nu stiu sau nu raspund. Sondajul mai arata ca USL este perceput de 68% dintre respondenti drept castigator al viitoarelor alegeri generale.

Astfel, la intrebarea IIndiferent de optiunile dvs. politice si indiferent daca ati merge sau nu la vot, in opinia dvs. ce partid sau formatiune politica ar castiga alegerile parlamentare daca acestea s-ar organiza duminica viitoare', 68% au raspuns USL, 14% au ales PDL, 4% Partidul Poporului si 1% alte partide.

13% din cei intervievati nu stiu sau nu raspund. Intrebarea nu se refera la intentii de vot, ci la perceptii cu privire la posibilii castigatori ai alegerilor parlamentare. Cat priveste alegerile locale, candidatii PSD la functia de primar ar obtine 32% din voturi, iar cei ai PDL- 24%, PNL- 20%, ai UDMR- 5%, PP- 3%, PC- 2%, iar UNPR, PRM, PNtCD cate 1%.

Alte partide ar obtine 2%, iar un candidat independent 9%. Din totalul esantionului, 70% au exprimat o optiune de vot, iar 30% nu sunt hotarati, nu raspund sau nu voteaza.

67% din romani vad iesirea din criza peste 3 ani

Sondajul CURS mai arata ca peste doua treimi dintre romani (67%) sustin ca Romania va iesi din criza peste trei ani sau chiar mai mult. Procentul celor care cred ca tara noastra va iesi din criza in acest an este de doar 3%, iar cei ce sustin ca acest lucru se va intampla la anul este de 8%.

Tot articolul, in Jurnalul National

WikiLeaks: In 2005 Basescu ar fi intervenit la Curtea Constitutionala... Coalitia mandateaza Guvernul sa isi asume raspunderea pentru plafonarea salariilor profesorilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x