Antena Căutare

Sotul judecatoarei care se ocupa de cazul Locic, Casuneanu, Costiniu, anchetat de DNA

Judecatorul care se ocupa de cazul oamenilor de afaceri Locic si Casuneanu si al judecatorului Costiniu este Corina Jijiie, al carei sot este anchetat de DNA.

Faptele pentru care este acuzat Antonel Jijiie s-au petrecut incepand cu anul 2003. El ar fi semnat mai multe documente false, prin care 1.000 de hectare de padure, o parte facand parte din platoul Bucegi, au fost retrocedate ilegal.

In afacere erau implicati si mai multi primari din regiune. Fostii proprietari cereau terenurile care li se cuveneau, insa edilul si comisia locala raspundeau ca nu au teren sau au in zone marginase, fara valoare.

Urma "oferta" primarului: le dadea padurea in zone bune numai daca vindeau. Terenul era apoi transferat in zone foarte valoroase, in zona turistica a muntilor Bucegi sau in paduri vechi de peste 100 de ani. Se incheia un precontract, prin care oamenii isi vindeau padurea la o suma infima - aproximativ 2 milioane de lei vechi. Aceasta nu fara a fi supusi la diverse presiuni.

Ei nu stiau unde primesc pamant, nici macar nu semnau actul de punere in posesie.

Subprefectul de Dambovita neaga, insa, ca ar fi in atentia procurorilor anti-coruptie.

Colegii de afaceri ai subprefectului de Dambovita au si ei probleme cu legea. In martie 2006, procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata a mai multor persoane din cadrul Romsilva, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice.

Ei au atribuit o serie de contracte unor firme, pentru furnizarea de armament si accesorii de vanatoare. Pentru acestea au fost platite preturi mult peste valoarea reala, in unele cazuri ajungandu-se si la un adaos comercial de aproape 20.000%.

Corneliu Vadim Tudor, verificat de Agentia Nationala de Integritate... Udrea: Vanghelie era decis sa ma arunce in puscarie, in cazul victoriei lui Mircea Geoana...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x