Antena Căutare

SPECIAL: Boc umbla dupa bani pentru a plati tepele luate de Stolo

Guvernul Boc alearga la Parlament sa obtina banii pentru a plati o teapa data de Guvernul Stolojan in 1992 Guvernului american. Camera Deputatilor a dezbatut ieri un proiect de lege referitor la rambursarea catre Guvernul Statelor Unite ale Americii a unei parti dintr-un credit garantat de Guvernul Stolojan in 1992, respectiv cota aferenta anilor 2006-2022, in valoare de peste 5,4 milioane de dolari.

Mai exact, Guvernul Stolojan a contractat un credit de 10 milioane de dolari in 1992, pe o perioada de 30 de ani, pentru importul de bumbac fibra de peste Ocean. Garantarea creditului a fost facuta de Guvern, iar importul a fost facut de cinci firme desemnate prin licitatie.

Dupa ce au luat bumbacul, firmele respective au platit dobanzile pana in 1998, dupa cum a explicat preşedintele Comisiei de industrii din Camera Deputatilor, Iulian Iancu (PSD), dupa care au refuzat sa mai faca platile.

"Este vorba despre un aranjament tipic, in urma caruia firmele respective au refuzat sa faca platile, ştiind ca ele vor fi acoperite ulterior prin lege", a declarat Iancu.

Tot articolul, in Jurnalul National

Imbranceli in balconul salii de plen, in timpul dezbaterii motiunii de cenzura... Emil Boc: "Nu pot sa condamn oamenii care protesteaza. Guvernul a facut ce trebuie pentru a limita efectele crizei&...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x