Antena Căutare

SPECIAL! Drumul Babelor, o afacere murdara pastorita de PDL

DJ 713 asfaltat, pentru 12 milioane €, de firmele de casa ale PDL si o cabana portocalie nou-nouta la Saua Dichiului.

Proiectul de modernizare a Drumului Judetean 713, care incepe de la poalele muntilor, din zona comunei Moroieni, judetul Dambovita, si urca pana in Platoul Bucegilor, drum care va facilita accesul puhoaielor motorizate de "turisti" catre Varful Babelor (2.292 m) este doar un mic pas dintr-o ampla afacere de partid.

Practic, Platoul Bucegilor este tinta unui amplu proiect imobiliar, denumit cu perfidie "turistic", iar modernizarea "Drumului Dacilor", pentru ca asa este cunoscuta aceasta cale de acces in zona de gol alpin, este principalul vector de directionare a banilor publici spre lucrarile de infrastructura, necesare manelizarii muntilor, in favoarea buzunarelor unor mahari politici apartinand actualei puteri.

Nici nu a fost bine turnat primul kilometru de asfalt pe acest drum ca zambetul satisfacut al profitorilor se intrevede. Senatorul Partidului Democrat Liberal (PDL), Valentin Gigel Calcan, este unul dintre principalii beneficiari al imensei investitii finantate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Calcan detine Hotelul Pestera, aflat intr-o zona greu accesibila la momentul de fata, dar dupa modernizarea DJ 713, care a demarat deja, urmeaza modernizarea celuilalt drum de acces, denumit DJ 714, care duce pana la Hotelul Pestera, precum si amenajarea a doua partii de schi in aceasta zona, finantate de acelasi minister condus de Elena Udrea. In acest fel, hotelul senatorului PDL va beneficia de un plus de atractie turistica, pus gratis la dispozitie, din bani publici, iar accesul turistilor va fi la fel de simplu ca in orice statiune balneara din Romania.

Turisti de toate felurile, de la batrani si copii, pana la celebrii manelisti, vor avea acces - care cu masina, care cu motocicleta, cu ATV-ul etc. - pe intreg Platoul Bucegilor si vor fi atrasi sa urce pana in inima zonelor protejate, unde ministerul condus de Elena Udrea ii asigura ca vor avea conditiile sa se simta bine si in siguranta, ca in orice parc orasenesc de distractii. Intregul plan de dezvoltare a zonei inalte din Dambovita este o cursa contra cronometru pentru valorificarea fiecarui metru patrat din Bucegi. Iar cursa are deja castigatorii stabiliti.

Tot articolul, in Jurnalul National

Deputatul PDL Dan Pasat, trimis in judecata de DNA... Dezvaluiri din culisele PDL: Emil Boc, numit "pitic" de un coleg de partid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x