Antena Căutare

SPECIAL! Furt de la Complexul Turceni pentru primarii PD-L

Un furt de fier vechi, care a avut loc la inceputul acestui an, la Complexul Energetic Turceni, a demascat complicitatea hotilor cu angajatii termoentralei si ai politiei. Printr-o retea bine pusa la punct, componente din cadrul companiei statului, care nu erau deloc vechi, ajungeau in comunele care sunt conduse de primari ai Partidului Democrat Liberal. In ancheta, unii dintre edili au recunoscut ca nu detin acte pe marfa descoperita in "curtea” lor, considerand ca aceasta ar fi fost o … sponsorizare.



Un politist demasca furtul

Furtul celor 16 tone de fier vechi a fost descoperit in luna mai a acestui an. Cantitatea este una mica, fata de ceea ce urmau sa constate, mai tarziu, anchetatorii, insa, acesta este momentul prinderii in flagrant a hotilor. Politistii aveau informatii ca de la Complexul Energetic Turceni pleaca masini incarcate cu fier vechi, pentru care exista documente, insa, pe sfert din cat transporta.

In luna mai a acestui an, un politist din orasul Turceni a anuntat furtul, insa, sefii sai de la Inspectoratul Judetean de Politie Gorj, de teama ca acest caz ar putea fi musamalizat la Politia Turceni. De fapt, implicat in toata aceasta afacere era chiar seful politistului, seful de post de la Turceni, care nu de putine ori a fost sesizat cu furturile din Complexul Energetic Turceni, iar anchetele s-au incheiat bine pentru hoti.

Hotii ieseau pe poarta, iar fierul nu era deloc vechi

Cu informatiile stranse de la politistul din comuna, colegii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Gorj au organizat o actiune de control in trafic. Aveau sa descopere ca de pe poarta unitatii Complexului Energetic Turceni a iesit incarcata o masina cu 23 tone de fier vechi. Cand au controlat si documentele, au vazut ca hotii detineau doar pe 7 tone din toata cantitatea. Hotii iesisera pe una din portile complexului, pe cea principala, iar la poarta cantitatea de fier vechi fusese, chipurile, verificata. Si-au dat seama ca furturile se faceau cu complicitatea angajatilor de la complex.

Pe parcursul anchetei, anchetatorii aveau sa mai descopere cateva aspecte extreme de importante: fierul vechi nu prea era vechi. Printre fiare se gasea teava, motoare si diverse componente din utilaje care nu erau deloc vechi si putea fi folosite. Chiar la controlul in trafic, politistii au descoperit ca sub fierul vechi se afla o incarcatura valoroasa.

Hotii nu sunt periculosi

"Cantitatea de deseuri din fier, evaluata la suma de 18.000 lei, a fost indisponibilizata de oamenii legii. Ofiterii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor Gorj au dispus retinerea pe baza de ordonanta pe timp de 24 de ore a celor trei suspecti. Cei doi din Craiova sunt cercetati sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat, iar barbatul de la Plopsoru, pentru savarsirea infractiunii de favorizare a infractorului. Politistii i-au prezentat pe cei trei suspecti, cu propunere de arestare preventiva Parchetului de pe langa Judecatoria Targu-Jiu", declarat oficial, purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Gorj, Daniel Tica.

Astfel, sub ancheta au fost pusi trei hoti, o persoana din Gorj si doua din Dolj. Cu ajutorul unui angajat al complexului, doi craioveni au reusit sa sustraga fier pe care urmau sa-l comercializeze la o firma din judetul Dolj.

Tot articolul, in Jurnalul National

Foto: eturceni.ro

Ion Ariton, ministrul “succesurilor”... Blejnar: Ponta nu are nicio legatura cu sesizarea catre DNA. Noi nu facem vendete politice...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x