Antena Căutare

Sponsorii PDL "fura cu barja"

Sponsorii PDL au dat navala in bugetul Administratiei Fluviale a Dunarii de Jos. Diverse firme transforma namolul in bani cu utilajele "de la stat".



Una dintre acestea este Administratia Fluviala a Dunarii de Jos (AFDJ) Regia Autonoma Galati care indeplineste functia de autoritate de cai navigabile pe sectorul romanesc al Dunarii de la intrarea in tara pana la varsarea in Marea Neagra, pe toate caile navigabile. Aceasta institutie trebuie sa asigure conditiile de navigatie pe Dunarea maritima si fluviala prin dragaje de intretinere ale fluviului precum si prin ducerea la indeplinire a obligatiilor ce revin statului roman din conventiile si acordurile internationale la care tara noastra este parte.

De vreo 10 ani, Administratia Fluviala a Dunarii de Jos RA Galati (AFDJ) a externalizat operatiunile de dragaj a Dunarii, respectiv de curatare a fundului fluviului de aluviunile care se depun de-a lungul anului, lucrari necesare pentru pastrarea anumitor cote de adancime necesare navigatiei. Pentru ca afacerea sa mearga unsa, AFDJ a licitat incheierea unor contracte cadru cu o valabilitate de cate patru ani. Lucrarile au fost atribuite la sfarsitul lunii iulie. Atunci, Administratia a impartit frateste peste 35 de milioane de lei, aproximativ 8,5 milioane de euro, unor firme apropiate PDL, partid condus de premierul Emil Boc. Culmea, o parte din lucrari vor fi realizate cu utilajele Administratiei, care le-a inchiriat unei firme care a castigat un contract de dragaj.

Intentia AFDJ era cunoscuta inca din luna aprilie cand anuntul a fost facut public. Ca sa nu incalce normele europene, AFDJ a publicat anuntul si in Jurnalul European de achizitii publice al Uniunii Europene. Se pare ca AFDJ s-a gandit mai intai la firmele autohtone, pentru ca lucrarea a fost impartita in trei loturi apropiate ca valoare. Cate unul pentru fiecare, ca sa nu se supere nimeni. Firmele care s-au razboit in oferte la licitatie au fost: Argos S.A. Cernavoda, S.C. Comision Trade S.R.L. Braila si S.C. Superquatro Grup S.R.L. Galati.

Cele trei firme au licitat pentru fiecare lot in parte pentru a respecta procedura de achizitie. Intr-un final, nimeni nu a plecat cu mana goala de la licitatie, pentru ca fiecare si-a adjudecat cate un lot. Prezenta la licitatie a fost semnata si de firma S.C. Romprima S.R.L. din Galati care a fost descalificata din start pentru ca angajatii firmei s-au incurcat in socoteli. Romprima are un cu totul alt obiect de activitate, respectiv comercializarea de articole de papetarie. De altfel, participantele si castigatoarele la licitatie descriu tabloul unei familii de "abonati" la banii AFDJ si apropiati pe tot felul de canale subterane ale conducerii institutiei.

Citeste tot articolul pe Jurnalul!


Presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, huiduita la manifestarile de la Tebea... Premierul Emil Boc interzice prin lege concedierea bugetarilor de partid...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x