Antena Căutare

Sprijinim Guvernul (american)! Discretie garantata

Neplacut moment pentru administratia americana, in general, si pentru diplomatia sa, in special, aceasta "scurgere de informatii" purtand marca WikiLeaks. Dar pentru ca romanul s-a invatat sa priveasca jumatatea plina a paharului si sa vada o farama de bine in orice rau, Jurnalul National foloseste acest context international prietenos ca un cuib de viespi pentru a le transmite Statelor Unite ca au aici, in Romania, cel putin un aliat pe care pot conta.

Pe cand mass-media si guvernele din intreaga lume mustesc de indignare dupa ce-au parcurs informatiile pana de curand secrete din corespondenta de politica externa a Washingtonului, Jurnalul National le intinde diplomatilor americani o mana de ajutor in a afla ce-i roade atat de mult: informatii biometrice, in special complementare, despre politicienii romani. Le spunem acestora "Yes, we can!", precum echipa de campanie a lui Barack Obama.

Nu stim daca produsele finite vor fi caricaturi sau portrete ale unor potentiali lideri de anvergura mondiala. Ce stim insa e ca avem informatiile necesare sau ca, in cel mai rau caz, le putem obtine. Si, lucru foarte important in era terorismului cibernetic, lucram discret.

Daca asta e noua miza a politicii externe americane, iar Jurnalul National poate juca un rol in delicatul proces de rotatie a Pamantului, de ce am rata ocazia? Putem pune la dispozitia SUA toate informatiile obtinute prin mijloace jurnalistice de reporterii si redactorii Jurnalului National. Nu avem imagini scanate cu harta vaselor de sange, nici prim-planuri cu vreun iris plin de semnificatii. Avem intrebarile "Cine?" "Ce?", "Unde?", "Cum?", "Cu cine?", "De ce?", fise, anchete, dosare de presa, informatii "pe surse".

Ii invitam, cu aceasta ocazie, si pe cititorii nostri sa se alature acestui demers. Politicienii romani trebuie infatisati cat mai in amanunt pe "scanner-ul" Administratiei Obama. Sunt binevenite orice informatii despre studiile politicienilor nostri, despre felul in care si-au obtinut diplomele, despre dedesubturile averilor, declarate sau nu in formularele obligatorii.

Tot articolul, in Jurnalul National

Minte presedintele? Sotia spune ca a fost casnica, Basescu ca s-a intors la munca dupa 3 luni... Basescu invita partidele parlamentare la consultari pe 13 decembrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x