Antena Căutare

Startul saraciei: Guvernul a aprobat ordonanta care introduce noi impozite de la 1 iulie

Ordonanta de urgenta privind modificarea Codului Fiscal, care largeste baza de impozitare prin introducerea, de la 1 iulie 2010, a mai multor taxe si impozite, a fost adoptata de Guvern, in sedinta de astazi.

Printre reduceri se numara si impozitarea cu 16% a tichetelor de masa, a celor de cresa si a celor cadou.

De asemenea, cei care au mai multe locuinte vor plati o taxa de solidaritate, iar persoanele care primesc venituri din drepturi de autor vor avea venituri diminuate.

Impozitate de la 1 iulie vor fi si veniturile din jocuri de noroc vor fi impozitate cu o cota de 25% asupra venitului net calculat la nivelul castigurilor realizate intr-o zi de la acelasi organizator sau platitor.

Acum, veniturile din jocuri de noroc sunt impozitate de la sursa, cu o cota de 20% aplicata venitului net care nu depaseste 10.000 lei si cu 25% asupra venitului net care depaseste 10.000 lei inclusiv.

Proprietarii de mai multe locuinte neinchiriate vor trebui sa achite, pana la 30 septembrie, "o taxa de solidaritate" la bugetul local, pe langa impozitul pe proprietate, in procent de 50% pana la 200% din impozitul calculat in momentul de fata. Din aceasta taxa, statul spera sa obtina 31 milioane lei in 2010.

Noul Cod fiscal: VEZI ce si cat taie Guvernul!... CSAT: Campaniile de presa la comanda, amenintare la siguranta statului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x