Antena Căutare

Statutul minoritatilor nationale, pus in bratele lui Nicoale Paun

De sase ani se chinuie UDMR sa-si adopte statutul minoritatilor nationale. Dupa ce s-a batut palma in cadrul Coalitiei, s-a gasit si tertipul prin care controversatul proiect sa poata fi adoptat.

Coincidenta sau nu, cu putin timp inainte ca noul presedinte al UDMR, Kelemen Hunor, sa anunte ca anul acesta va fi adoptata legea minoritatilor nationale, se si pusese pe hartie modalitatea prin care acest lucru sa poata fi pus in practica.

Conducerea Camerei Deputatilor a decis dimineata ca proiectul de lege privind Statutul minoritatilor nationale, aflat in dezbatere din anul 2005, sa fie dat pentru intocmirea raportului doar Comisiei pentru drepturile omului, condusa de deputatul din grupul minoritatilor nationale, Nicoale Paun .

Pe langa aceasta comisie, cu acest proiect mai fusesera sesizate alte doua, juridica sI invatamant, toate trei incercand de-a lungul anilor sa dezbata proiectul. Pentru ca de cele mai multe ori sedintele erau suspendate din lipsa de cvorum, Paun a cerut ca proiectul sa fie dezbatut pe fond doar de comisia sa.

La cateva ore, PDL, UDMR, UNPR si grupul minoritatilor nationale din Camera Deputatilor semnau protocolul de colaborare in plan guvernamental si parlamentar, printre obiective fiind sI adoptarea legii minoritatilor nationale.

"Avem un proiect de lege care trebuie discutat. Este in Camera Deputatilor. Daca vrem sa fim foarte pragmatici si foarte operativi atunci trebuie sa incepem discutia pe baza proiectului nostru, care urmeaza sa fie amendat", a spus Kelemen Hunor, declarandu-se optimist in legatura cu votul in Parlament pe acest proiect de lege.

Sursa: Jurnalul National

Foto: Intactimages

Vanghelie, de ziua lui: “Eu nu imbatranesc. Sunt in rebranduire"... Liderii coalitiei de guvernamant au semnat un protocol de colaborare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x