Antena Căutare

"Statutul national al statului" scindeaza Puterea: UDMR, pusa la colt de PDL, UNPR si USL

UDMR a propus, printr-un amendament la proiectul de lege privind revizuirea Constitutiei ce se afla in dezbatere la Comisia Juridica din Camera Deputatilor, eliminarea caracterului national al statului roman.

UPDATE 14.10: Propunerea UDMR de eliminare din Constitutie a caracterului national al statului a reusit sa coalizeze reprezenanti ai taberelor politice adverse, Roberta Anastase, Victor Ponta, Dan Voiculescu, Cristian Diaconescu si Ioan Oltean sustinand cu totii ca amendamentul Uniunii este inacceptabil.

Articolul 1 din Constitutia actuala a tarii prevede, la alineatul 1 ca "Romania este stat national, suveran si independent, unitar si indivizibil".

Conform amendamentului depus de UDMR, articolul 1, alineatul 1 ar fi "Romania este stat suveran si independent, unitar si indivizibil".

Insa, potrivit legii fundamentale a Romaniei, in articolul 152 (1) se prevede ca "dispozitiile Constitutii privind caracterul national, independent, unitar si indivizibil al statului roman, forma republicana de guvernamant, integritatea teritoriului, independenta justitiei, pluralismul politic si limba oficiala nu pot forma obiectul revizuirii".

Presedintele Comisiei Juridice, Daniel Buda, a declarat ca dezbaterea de miercuri a fost amanata, pentru ca trebuie solicitat punctul de vedere al Guvernului si Consiliului Legislativ privind amendamentul propus de UDMR.

Sursa: Jurnalul National

Vezi topul latifundiarilor din politica damboviteana!... Cum impart Puterea si Opozitia interesul pe Facebook, Twitter si bloguri...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x