Antena Căutare

Stenograma: Cum au pus la cale Basescu si Blejnar santajul in cazul Rompetrol

Interceptarile convorbirilor dintre presedintele Traian Basescu si fostul sef al ANAF Sorin Blejnar scot la iveala un plan elaborat santajare a grupului KazMunai Gaz pentru recuperarea datoriilor Rompetrol. Reamintim ca la acel moment ANAF instituise sechestru asigurator asupra unor terenuri si instalatii ale Rompetrol Rafinare. Grupul KazMunai Gaz cumparase Rompetrol de la Dinu Patriciu si cazuse in capcana datoriei de 600 de milioane de euro pe care Patriciu se angajase sa o plateasca.

La 4 septembrie 2011, presedintele Traian Basescu a declara la Scoala de vara a OTPDL ca dosarul Rompetrol ar trebui inchis, "cu datoriile pe care le are". "Rompetrol ­ un alt proiect care sta blocat. Il tergiversam, desi ne este clar ca ordonanta prin care s-a facut este prost scrisa. Bine, prost scrisa, inchide odata subiectul Rompetrol, cu datoriile pe care le are", a spus Traian Basescu. In sala se aflau premierul Emil Boc, ministrii Valerian Vreme si Valeriu Tabara, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Roberta Anastase.

La inceputul lunii decembrie 2010, presedintele Traian Basescu a avut o intalnire, la Astana, cu presedintele Republicii Kazahstan, caruia i-a cerut onorarea integrala a creantei bugetare a Rompetrol Rafinare. Ulterior, Traian Basescu a discutat cu o delegatie a KazMunaiGaz despre modalitatile de plata a datoriilor si a afirmat ca astfel de intalniri cu autoritatile romane vor mai avea loc si la inceputul anului viitor.

Basescu declara, la jumatatea lunii decembrie a anului 2010, o intalnire cu reprezentanti ai KazMunaiGaz, cu care a avut o prima discutie tehnica. Alte intalniri au avut loc in 2011, incepand din luna ianuarie.

Citeste stenograma discutiilor in Jurnalul!

Citeste AICI stenogramele tuturor discutiilor purtate de Sorin Blejnar!

De la zero lei la 109.000 de euro. Sefia DNA l-a imbogatit pe Morar... Presedintele PE, Martin Schulz, se va adresa Parlamentului Romaniei pe 31 octombrie...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x