Antena Căutare

Stenograme din dosarul SOV! SOV despre suspendarea lui Basescu: Am vrut sa-i dau o lectie, pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola

Dosarul omului de afaceri Sorin Ovidiu Vintu, aflat pe rolul Tribunalului Bucuresti, contine cinci volume, incluzand stenogramele discutiilor cu jurnalisti din grupul Realitatea, precum Catalin Popa, Cornel Nistorescu, Stelian Tanase, dar si cu politiceni.

Una dintre stenograme se refera la o discutie din seara de 24 noiembrie 2009, cand Sorin Ovidiu Vintu este contactat de Bogdan Chirieac:

"CHIRIEAC BOGDAN : - Asa e. Absolut ! Tot ma asteptam, domnule, totusi o miscare. A avut pe parcursul a cinci ani, hai sa spunem pe parcursul a patru ani, cu exceptia erorii grave pe care a facut-o cand a fost suspendat si care apoi a intors-o in favoarea lui, putem sa-i spunem lui Florin adevarul, nu ?
S.O.VANTU - Da, evident.
CHIRIEAC : - Adica dintr-un c... imens in care se afla, de era luat cu pietre, l-ai adus din nou la 75%, de necrezut, dandu-i un balon de oxigen la mijlocul mandatului, ce n-a avut nimeni.
S.O.VANTU: - Mai si ca sa spunem pana la capat, suspendarea a fost facuta ca urmare a aliantelor pe care le-am construit eu pentru suspendare pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola.
CHIRIEAC : Da.
S.O.VANTU: - Si am vrut sa-i dau o lectie, dar nu pana la capat.
CHIRIEAC : - Da, stiu si acest aspect.
S.O.VANTU: - Da, batranelule".

O alta discutie din 30 noiembrie 2009 este cu presedintele Grupului Realitatea-Catavencu, Sergiu Toader, pe tema casetei in care presedintele Traian Basescu apare lovind un copil:

"S.O.VANTU : - De ce crezi ca e atat de disperat? E disperat ca stie ca pierde.
SERGIU TOADER :- Mai, dar e fantastic cum... deci incredibil... Asta cu caseta a jucat un rol important si chiar daca 44 cred ca e trucata, isi pastreaza optiunea de vot, nu?
S.O.VANTU : Da tati, da. Adica pe romani ii doar in p..., ei s-au presetat deja.
SERGIU TOADER. - Da, am inteles.
S.O.VANTU - Da mai, e trucata si du-te in p... ma-tii ca tot nu te votez. Alegatorii lui: " Da, mai, e adevarat, i-a dat o laba si unde da Basescu, creste", vorba imbecilului ala de Macovei.
SERGIU TOADER. - Da, corect.
S.O.VANTU : - Asta e treaba. Adica eu cred ca este... iti arata toata treaba asta faptul ca (injura - n.n.) cu mogulul nu te joci.
SERGIU TOADER. - Mama!
S.O.VANTU : - Cred ca cea mai mare tampenie care a facut-o imbecilul asta este ca m-a ales pe mine tinta, inca de acum un an de zile. Era baiat destept, venea la supt p..., imi sugea p... frumos, spunea sarut mana pentru masa si cu asta basta. Ca loviturile mari, boul dracu', nu cu presa i le-am dat ci cu capacitatea mea de combinatii si de joc.
SERGIU TOADER. - Naspa! Acum trebuie sa ne pregatim sa-l omoram pe Geoana (rade - n.n.).
S.O.VANTU - Dar este elementar, draga Watson (rade - n.n.). Pai, presa traieste din sange, f..., puroaie, de unde traieste presa?! Din fapte pozitive?! Ce dracu'! Da, draga Sergiu".

Un alt dialog consemnat in dosar este cel din 4 decembrie 2009 dintre Sorin Ovidiu Vintu si Stelian Tanase:

"STELIAN TANASE: Am si eu o intrebare la tine, delicata.
SORIN OVIDIU VINTU: Te rog.
STELIAN TANASE : M-a invitat Televiziunea Romana sa ma duc duminica, la ora 09.00, la ei, la anuntarea rezultatelor.
SORIN OVIDIU VINTU: Mi se pare normal.
STELIAN TANASE: TVR1. Nu, problema este sa nu te superi tu sau Realitatea sa-mi zica..., pentru ca Realitatea nu ne-a facut nicio invitatie, sa stii.
SORIN OVIDIU VINTU: Nu, dar chiar daca ti-ar fi facut si probabil ca urma sa-ti faca, televiziunea publica e o chestie de prestigiu.
STELIAN TANASE: OK. Deci, tu esti in tema si nu esti in dezacord cu ideea asta.
SORIN OVIDIU VINTU: Mi se pare o chestie de mare prestigiu, tot pentru Realitatea lucrezi si acolo.
STELIAN TANASE: Bine. Pai am sa spun sa scrie acolo Realizator Realitatea.
SORIN OVIDIU VINTU: Tot pentru Realitatea lucrezi si acolo, ca noi ne distribuim".

O alta stenograma este din seara de 4 decembrie 2009, cand Sorin Ovidiu Vintu ia legatura cu Cornel Nistorescu:

... CITESTE mai multe pe Hotnews!

VEZI si...

Stenograme din dosarul SOV: Vintu il felicita pe Geoana

Stenograme din dosarul SOV: Vintu il felicita pe Geoana... Flutur: Coalitia este unita si va respinge categoric motiunea de cenzura...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x