Antena Căutare

Stenograme din dosarul SOV: Vintu il felicita pe Geoana

Dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu contine o convorbire a omului de afaceri cu Mircea Geoana, candidatul PSD la Prezidentiale, pe care il felicita la ora 18.00, in 6 decembrie, cand era in desfasurare turul doi al alegerilor, dar si cu Dan Ioan Popescu si cu Cozmin Gusa.

Sorin Ovidiu Vintu sunase initial la liderul PSD, acesta nu raspunsese, astfel ca l-a contactat ulterior pe omul de afaceri:

● SORIN OVIDIU VINTU: Alo!
● MIRCEA GEOANA: Buna! Ce faci? Iarta-ma, n-am auzit telefonul, ca eram intr-o zona mai proasta.
● SORIN OVIDIU VINTU: Domnul meu, nicio problema! Vreau sa fiu primul roman care va adreseaza urarea de: Felicitari, domnule presedinte al Romaniei!
● MIRCEA GEOANA: Doamne ajuta! Ce cifre ai?
● SORIN OVIDIU VINTU: Domnule presedinte al Romaniei, sunt primul roman care v-a spus astfel. V-as ruga totusi sa ma notati in catastifele istoriei.
● MIRCEA GEOANA : Am notat. Deja sunt cu pixul in mana. (rad amandoi).


Doua ore mai tarziu, in aceeasi zi, Vintu este contactat de Dan Ioan Popescu:

● S.O.VINTU: Salut, Dane!
● DIP: Salut, prietene. Da-mi si mie cam cum stam pe la ora sase.
● S.O.VINTU: Asa. Imi dai mie Ministerul de Finante sau ti-l iei tu? Apararea o iei tu sau o iau eu?
● DIP: Eu as vrea la Aparare, pe cuvantul meu.
● S.O.VINTU:Auzi, eu am glumit, nu vreau absolut nimic. Da, tati, ati castigat.


Dupa alegeri, in 9 decembrie 2009, la ora 21.11, Sorin Ovidiu Vintu este contactat de Cozmin Gusa:

● S.O. VINTU: Da, Cozmin.
● COSMIN GUSA: Ce faci, Sorinache?
● S.O. VINTU: Te pup. Ce sa fac, ma, mi-am rezolvat o parte din treburile personale, nu vezi, procese, dosare penale, interdictii, tot felul de chestii. A trebuit sa iau si niste masuri urgente pe business si de acum gata, ma...
● S.O. VINTU: L-am sunat si pe Mircea in seara asta, ma intalnesc maine cu el si public, public, futu-i in gura sa-i fut. Mi-ai vazut interviul din HotNews?
● S.O. VINTU: asta este treaba, am vrut sa linistesc oamenii. Se aruncase pe piata puternic de tot ca Patriciu a cumparat realitatea, dar la maniera facuta de cacat.
Cosmin Gusa: Stiu, stiu, cum a mai facut Patriciu de doua ori.
● S.O. VINTU: Si au facut-o ca ei se gandesc ca procurorii, judecatorii astia sunt speriati de mine si, daca se aude ca nu mai am Realitatea, o sa procedeze cum procedeaza cu carnatarii pe care-i prind la schimb de valuta. Deci, nu Patriciu a aruncat-o de data asta. De-aia am si fost eu in interviu, laudandu-ma cu banii mei ca, de obicei, dupa cum bine stii, n-o fac".

De asemenea, in dosar este consemnata "harta relationala listing telefoane Sorin Ovidiu Vantu din care rezulta ca a purtat conversatii cu: senatorii Crin Antonescu, Mircea Geoana, Titus Corlatean, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, Verestoy Attila, Olguta Vasilescu, Teodor Melescanu; cu deputatii Ludovic Orban, Adrian Nastase, Iulian Iancu, Relu Fenechiu, Culita Tarata" si, cu primarul sectorului 5 Bucuresti, Marian Vanghelie, cu presedintele Camerei de Comert, Mihai Vlasov, dar si cu Liviu Luca, Cozmin Gusa si Ioan Chelaru.

CITESTE si...

Stenograme din dosarul SOV! SOV despre suspendarea lui Basescu: Am vrut sa-i dau o lectie, pentru ca mi-a deschis dosarul cu Banca Agricola

Sursa: Jurnalul National

Stop Legii umilirii oamenilor de stiinta!... Stenograme din dosarul SOV! SOV despre suspendarea lui Basescu: Am vrut sa-i dau o lectie, pentru ca mi-a deschis dosaru...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x