Antena Căutare

Sulfina Barbu cauta solutii pentru indexarea pensiilor

Ministrul Muncii, Sulfina Barbu, a trimis Ministerului Finantelor, pentru proiectia bugetara, o varianta de indexare a pensiilor cu 6,5% in medie pentru anul 2012, ceea ce reprezinta un impact bugetar de trei miliarde de lei, informeaza Mediafax.

"Referitor la proiectia bugetara, specific de la inceput ca noi am mers cu mai multe variante cu Ministerul Finantelor si, daca va fi o intrebare referitoare la pensii, sigur, noi am transmis catre Ministerul Finantelor si varianta de indexare a pensiilor, asa cum este prevazut in lege, important este sa existe resurse financiare pentru ca acest lucru sa se intample"


Potrivit Sulfinei Barbu, nu au fost luate in calcul pentru anul 2011 cresteri de contributii sociale sau cresteri de taxe.

"Asteptam datele de la Ministerul de Finante sa vedem daca exista aceste resurse financiare pentru ca, discutam foarte deschis, daca exista resursele financiare disponibile, cred ca toata lumea isi doreste ca lucrul acesta sa se intample, in conditiile in care nu am luat in calcul si, specific, nu am luat in calcul nicio crestere a unei alte contributii sau a unei alte taxe", a adaugat ministrul.

Vineri, ministrul Muncii a declarat ca nu exclude scenariul potrivit caruia pensiile ar putea sa nu mai fie indexate anul viitor.

Vadim Tudor, audiat la DIICOT... Mitrea: Geoana se baga in seama, organizeaza grupuri revolutionare in PSD...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x