Antena Căutare

Sunday Times: Inca un europarlamentar in scandalul "Mita in PE"

Spaniolul Pablo Zalba Bidegain, membru al Partidului Popular European si al Partidului Popular din Spania, este cel de-al patrulea europarlamentar prins de jurnalistii de la The Sunday Times in scandalul "mita pentru amendamente", in care este implicat si pesedistul Adrian Severin, informeaza Hotnews.

In inregistrarea facuta de jurnalistii de la The Sunday Times cu spaniolul Bidegain, acesta se arata si dispus sa schimbe legi in schimbul primirii de bani (modificarea legislativa chiar a fost facuta), precizeaza Politeanu.

Intr-o investigatie a publicatiei The Sunday Times, reporterii britanici, care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby, au propus unui numar de 60 de membri ai Parlamentului European sa le plateasca pana la 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost sustinuta si promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesi ar fi acceptat - Adrian Severin, Zoran Thaler si Ernst Strasser.

Ca urmare a acestui scandal, slovenul Zoran Thaler si austriacul Ernst Strasser si-au dat demisia din Parlamentul European. Europarlamentarul roman Adrian Severin s-a retras din grupul socialistilor europeni, insa refuza sa demisioneze din Parlamentul European.

Sursa: Hotnews

Foto: ceibs.edu

WikiLeaks: Ambasada SUA la Bucuresti: Vosganian, sustinator al unor relatii mai stranse cu Moscova... VIDEO! Un delegat a lesinat in timpul alegerilor PDL Hunedoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x