Antena Căutare

Surse: Emil Boc le-a solicitat ministrilor senatori sa vina la sedintele Senatului, pentru a fi cvorum

Ministrii PDL, care sunt si senatori, vor putea participa, in viitor, la toate sedintele Senatului. Emil Boc le-a cerut parlamentarilor sa ia parte la intruniri pentru ca lucrarile acestei camere legislative sa aiba cvorum, potrivit unor politice citate de Mediafax.

"Din cauza ca USL a intrat in greva parlamentara, premierul le-a cerut personal ministrilor PDL care sunt si senatori, respectiv Ion Ariton, Anca Boagiu si Traian Igas, sa participe la sedintele Senatului, pentru indeplinirea cvorumului, incepand de luni, saptamana viitoare. De asemenea, Boc le-a spus acestora ca prezenta lor a devenit necesara inclusiv la lucrarile comisiilor de specialitate", au aratat sursele.


De asemenea, seful Executivului a solicitat liderilor UDMR si UNPR sa ceara reprezentantilor lor in Senat o prezenta permanenta.

Marko Bela (UDMR) si Cristian Diaconescu (UNPR) sunt si membri ai Executivului, dar si senatori.

Grupurile parlamentare ale puterii au 67 de membri: PDL - 45, UNPR - 14, UDMR - 8, iar opozitia are 66 de senatori: PSD - 41, PNL-PC - 25.

Miercuri, presedintele Senatului, Vasile Blaga, a declarat ca niciun parlamentar al PDL, inclusiv cei care sunt ministri, nu vor pleca in delegatii luni, pentru a putea asigura cvorumul de sedinta in aceasta Camera legislativa.

foto: Intact Images

Antonie Solomon si sase consilieri locali au fost exclusi din PDL... Mircea Geoana, despre o posibila candidatura la presedintie: "Cine a candidat o data nu renunta la speranta"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x