Antena Căutare

Tactica: PSD pastreaza in rezerva apelul la CCR pe legile asumarii, daca motiunile de cenzura pica

Social-democratii vor ataca la Curtea Constitutionala legile pentru care Guvernul isi va asuma raspunderea, daca motiunile de cenzura nu vor fi adoptate in Parlament, a anuntat joi, purtatorul de cuvant al departamentelor PSD, Olguta Vasilescu. Ea a aratat ca departamentele partidului vor propune conducerii PSD aceasta varianta de lucru.

"Vrem sa folosim toate armele constitutionale pe care le avem la indemana, pentru a opri acest Guvern sa transforme Romania intr-o tara de lumea a treia", a explicat Olguta Vasilescu.

Pana atunci, parlamentarii social-democrati nu vor depune niciun amendament la cele doua legi pe care Guvernul isi va angaja raspunderea luni, a preciuat seful Departamentului de politici sociale al PSD, Ioan Cindrea, a precizat ca
"Nu vom depune amendamente, pentru ca cele doua legi sunt impotriva intereselor cetatenilor, sunt antisociale, neconstitutionale si antieconomice. Masurile din cele doua legi trebuie in ansamblu eliminate, si nu amendate", a mai spus deputatul PSD.

Cindrea a subliniat ca PSD va prezenta cele doua motiuni de cenzura luni, dupa ce Guvernul isi va angaja raspunderea pe cele doua legi, textul celor doua initiative fiind in cea mai mare parte finalizat. Textul final va fi gata, cel mai probabil, luni, in functie de modificarile de ultima ora aduse de Guvern ordonantelor prin care sunt reduse pensiile si salariile.

Motiunile vor cuprinde anexe in care vor fi prezentate masurile anticriza alternative ale PSD, PC, respectiv PNL.

Printre solutiile PSD care vor figura in anexa la motiuni se vor regasi introducerea cotelor diferentiate de TVA si a impozitarii diferentiate, cu trei trepte, de 15, 25 si 35% pentru venituri sub salariul mediu brut, peste salariul mediu brut, respectiv peste 3.000-3.500 lei.

UDMR, convins ca Guvernul nu va cadea... Agentiile, autoritatile si directiile deconcentrate, inventariate in vederea restructurarii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x