Antena Căutare

Tăriceanu, confirmat candidat ALDE la Preşedinţie, despre candidatura lui Dăncilă: Este o dezamăgire că s-a luat această decizie

"Cred că în PSD bântuie un semntiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum ce-şi propun este să aibă un candidat în turul doi, dar nu-şi pun probema de a câştiga alegerile prezidenţiale", a spus liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, miercuri, că a fost confirmat candidat ALDE la Preşedinţie şi că preşedintele PSD, Viorica Dăncilă, i-a spus că PSD este un partid prea mare ca să nu aibă propriul candidat. "Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie", a afirmat Tăriceanu, menţionând că i-a atras atenţia lui Dăncilă că în campanie "spiritele se mai înfierbântă".

"Cred că în PSD bântuie un semntiment defetist. Îşi propun mult prea puţin. Maximum ce-şi propun este să aibă un candidat în turul doi, dar nu-şi pun probema de a câştiga alegerile prezidenţiale", a spus Tăriceanu.

El a explicat că peste jumătate dintre alegătrii coaliţiei PSD şi ALDE ar fi de acord cu ideea unui candidat comun, iar din acelaşi bazin electoral aproximativ 80 la sută l-ar prefera pe liderul ALDE.

"Pentru mine şi colegii mei nu a fost o surpriză, dar este o dezamăgire că s-a luat această decizie. I-am spus doamnei Dăncilă că va urma o competiţie electorală. În campanie spiritele se mai înfierbântă, nu e exclus ca la nivel local să avem nişte luări de poziţie care să nu fie întotdeauna concordante. (...) I-am atras atenţia doamnei Dăncilă asupra acestor lucruri", a spus preşedintele ALDE.

Tăriceanu a mai spus că crede că Iohannis poate fi înfrânt în finală, deşi în prezent acesta ocupă primul loc în sondaje. El a explicat că cetăţenii aleg o persoană despre care ei îşi imaginează că întruchipează cât mai mult aspiraţiile lor.

Liderul ALDE a spus că nu crede că preşedintele Iohannis "merită să i se mai acorde un al doilea mandat" pe motiv că acesta "a închis ochii şi chiar a încurajat abuzurile din justiţie, nu a fost capabil că promoiveze interesele României în cadrul Consiliului European, nu a făcut mai nimic decât vizite externe costisitoare cu o suită numeroasă care presupun cheltuieli nejustificate".

"În afară de faptul că şi-a aruncat cu dispreţ paltonul pe capota maşinii, nu am văzut alte gesturi care să marcheze mandatul preşedintelui actual", a spus Tpriceanu.

El a adăugat că vor rămâne "parteneri corecţi în coaliţia de guvernare".

Sursa : news.ro

Viorica Dăncilă: "Modul în care au fost gestionate problemele CNAS este inacceptabil"... Front comun la Iaşi între PNL, USR, PLUS, PMP şi asociaţiile civice pentru autostrada Iaşi - Târgu Mureş. Va fi sesizat ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x