Antena Căutare

Tăriceanu: Ieri aş fi pariat că moţiunea nu trece. Ce s-a întâmplat cu avalanşa de ordonanţe, cred că a schimbat balanţa

Preşedintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu spune că marţi ar fi pariat că nu trece moţiunea de cenzură, dar crede că ce s-a întâmplat marţi seara cu ordonanţele date de Guvernul Orban a făcut să se schimbe balanţa.

"Ieri, dacă cineva m-ar fi întrebat, aş fi pariat că moţiunea nu trece. Ceea ce s-a întâmplat în după-amiază şi seara zilei de ieri cu avalanşa aceasta de ordonanţe, cred că a făcut să se schimbe balanţa. Gestul Guvernului condus de domnul Orban de a adopta acest teanc de ordonanţe, după părerea mea, a fost picătura care a umplut paharul. Dincolo de eleganţa sau neeleganţa gestului, care este unul de sfidare a Parlamentului, este ceva mult mai grav şi anume faptul că o astfel de modalitate de guvernare subminează singura instituţie democratică care este Parlamentul. Eu, ca om cu vechi state în Parlament şi care respect şi Constituţia şi democraţia parlamentară, nu pot să fiu de acord cu asemenea modalitate de a guverna, mai ales atunci când eşti guvern minoritar”, a declarat Tăriceanu, la TVR 1, la scurt timp după anunţul rezultatului moţiunii de cenzură. Tăriceanu a spus că va sesiza Avocatul Poporului pentru a atacat unele ordonanţe adoptate marţi seara de Guvernul Orban. "Acesta este şi motivul pentru care, cel mai probabil, voi face în numele ALDE o sesizare către Avocatul Poporului pentru a ataca unele din ordonanţele care au fost adoptate ieri în această modalitate şi cred că este şi datoria preşedinţilor celor două camere ale Parlamentului să sesizeze Curtea Constituţională pentru conflict interinstituţional între Guvern şi Parlament, nu putem să considerăm că România este o ţară democratică, atâta timp cât este sfidat Parlamentul şi dacă este sfidat Parlamentul este sfidat votul românilor”, a mai spus liderul ALDE. Moţiunea de cenzură a fost adoptată cu 261 de voturi "pentru" şi 139 de voturi "împotrivă".

Sursa : news.ro

Orban: Guvernul cade în picioare, suntem mândri de ce am făcut în trei luni, că într-o perioadă extrem de scurtă am reuş... Ludovic Orban, previziune sumbră după adoptarea moțiunii de cenzură: „O va face imediat ce se vor îndeplini condițiile c...
Zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Trei nativi care vor avea parte de reușite
Astrele vorbesc despre trei zodii norocoase în ziua de 28 mai 2023. Acești nativi se vor bucura...
Horoscopul zilei de 28 mai 2023. Gemenii trebuie să fie atenți la sănătatea lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 28 mai 2023 spune că nativii din zodia Gemenilor ar trebui să fie mult mai...
Parteneri
Cofeina pentru ten. Ce beneficii are și cum se folosește
Catine.ro
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Ultimele știri
x