Antena Căutare

Tariceanu: "Romania se indreapta spre dictatura"

In calitate de sef al grupului parlamentar al PNL, Calin Popescu Tariceanu a sustinut, intr-o conferinta de presa, ca prin incalcarea in mod reperat a drepturilor si libertatilor cetatenesti, Romania este foarte aproape de a deveni un stat politienesc. El considera ca este necesara audierea sefilor serviciilor secrete in comisiile de specialitate din Parlament, pentru a se stabili cum au ajuns sa fie facute publice stenogramele din dosarul Sorin Ovidiu Vintu, care nu au nicio relevanta pentru cazul instrumentat de procurori.

Calin Popescu Tariceanu, fost prim-ministru al Romaniei, a sustinut o conferinta de presa in care si-a prezentat opinia despre publicarea stenogramelor din dosarul lui Sorin Ovidiu Vintu.

"In cazul de fata, avem o serie de interceptari care nu au nicio legatura cu dosarul. Ce legatura au, in dosarul FNI, discutiile ziaristilor cu Vantu? Lucrurile acestea sunt doar pentru a arunca praf in ochi. Ascultarile nu erau pentru dosar, ci pentru a identifica dusmanii poporului, care atenteaza la siguranta «carmaciului»", a declarat Tariceanu.

Tariceanu a mai declarat ca Romania este foarte aproape de a deveni un stat politienesc, in care sunt puse in pericol drepturile si libertatile cetatenesti.



"Eu nu am dubii ca am telefonul ascultat. Aceasta modalitate reprezinta o incalcare a drepturilor omului. Nu sunt un avocat al domnului Vintu, dar apar drepturile si libertatile individuale si nu doresc ca Romania sa se transforme intr-un stat politienesc. Ne indreptam spre dictatura", a incheiat fostul prim-ministru.

Tariceanu a considerat drept utila audierea sefilor serviciilor secrete de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului, pentru a se vedea modul in care s-au "scurs" in presa stenogramele cu Vintu.

"Audierea sefilor institutiilor de informatii, al SRI, la comisiile de specialitate pe aceasta tema ar fi utila, pentru a vedea cum s-au scurs aceste informatii, daca de la servicii, daca nu, atunci ramane ca de la Procuratura", a spus Tariceanu.

El a adaugat ca trebuie vazut cine aproba si la cererea cui se fac aceste transcrieri ale convorbirilor telefonice, mai ales ca stenogramele aparute in presa nu au nicio relevanta pentru cazul instrumentat in ceea ce il priveste pe Sorin Ovidiu Vintu.

Sursa: Jurnalul National

Elena Udrea si-a evaluat onoarea la 100.000 de lei... Emil Boc a convocat mai multi ministri la Palatul Victoria...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x